Connect with us

Actualitat

Beneïdes sí, completes no

Beneïdes sí, completes no

L’actual situació epidemiològica en el conjunt de Mallorca ha generat una certa inquietud entorn de les festes de Sant Antoni

La voluntat política del Govern i dels batles i batlesses dels municipis que celebren amb major intensitat les festes de Sant Antoni, mantenen ara com ara la voluntat que pugui celebrar-se la convocatòria per excel·lència de l’interior de Mallorca, si bé tot dependrà, en última instància, de la situació epidemiològica una vegada superades les pròximes festes nadalenques.

La manera en què puguin celebrar-se els actes tradicionals que comporta la festa santantoniera, dependrà de la situació sanitària que pugui donar-se dies abans del pròxim 16 de gener. De moment no hi ha cap decisió definitiva en aquest sentit, si bé les intencions de les autoritats sanitàries i polítiques és que la festa en qüestió pugui celebrar-se atenent a una sèrie de recomanacions sanitàries i de seguretat.

Ara mateix, i segons ha pogut saber defrancdigital.com, la intenció és que els actes programats en l’exterior puguin dur-se a terme, evitant en tot moment les aglomeracions de públic. Un fet que a efectes pràctics no sembla senzill. Aquesta voluntat es faria extensiva també a la celebració de les tradicionals Beneïdes. En canvi, quedaria descartada la possibilitat que puguin celebrar-se de la manera acostumada les tradicionals completes.

Ara mateix, la intenció és que els actes programats en l’exterior puguin dur-se a terme, evitant en tot moment les aglomeracions de públic. Aquesta voluntat es faria extensiva també a la celebració de les tradicionals Beneïdes

Queda pendent per saber si els ajuntaments tindran llibertat de decisió entorn de l’autorització o no dels tradicionals foguerons en la via pública.

En conjunt, tot allò que envolta a la Festa de Sant Antoni es troba pendent de conèixer la ‘ressaca’ sanitària que poden deixar les imminents festes de Nadal, que d’una manera o una altra acabaran condicionant el Sant Antoni del 2022.

Tot allò que envolta a la Festa de Sant Antoni es troba pendent de conèixer la ‘ressaca’ sanitària que poden deixar les imminents festes de Nadal

Són tendència