Connect with us

Actualitat

9 mesos després de la seva implantació, 2.351 signatures volen que el pla ZPR sigui reconsiderat

9 mesos després de la seva implantació, més de 2.300 signatures demanen que el pla ZPR de Manacor sigui reconsiderat

El govern municipal, en el transcurs de la III Assemblea Ciutadana, defensa amb dades estadístiques que la mesura ha suposat una mobilitat més segura i sostenible en el centre i menys emissions contaminants

L’actual pacte de govern de l’Ajuntament de Manacor va celebrar aquest passat dimecres a la nit, la III Assemblea Ciutadana de la present legislatura. El lloc escollit va ser novament el Teatre. Una convocatòria, on únicament van assistir una vintena de ciutadans, però que moltes de les qüestions plantejades per part del públic als diferents regidors del govern municipal, entre ells el batle, va fer que la trobada resultés altament orientativa i clarificadora.

L’acte va ser aprofitat per l’impulsor de la recentment creada Plataforma x Manacor, José Antonio Argiz, per a lliurar en mà al batle, Miquel Oliver, el resultat d’una campanya de recollida de signatures que exigeixen que el Pla de Mobilitat ZPR sigui reconsiderat i retirat. La petició, segons les xifres aportades pel promotor, compta amb el suport de 2.351 signatures. El representant de dita Plataforma, poc després va prendre la paraula i públicament va recriminar als representants polítics que la mesura fos implantada sense que fos prèviament consultada amb els veïns i comerciants afectats i ciutadans en general. També va dir que “el pla ZPR l’única cosa que ha provocat ha estat el tancament de molts comerços del centre de la ciutat”, afegint que la decisió també ha generat “que molts de veïns estiguin emprenyats, a més que el trànsit de persones ha minvat fort i que si la situació no canvia el centre de la ciutat s’acabarà convertint en un gueto”, va alertar.

L’actual pacte de govern de Manacor va celebrar aquest passat dimecres a la nit, la III Assemblea Ciutadana de la present legislatura. El lloc escollit va ser novament el Teatre.

Els signants de la recollida de signatures impulsasa per la PxM exigeixen que el pla de Mobilitat ZPR sigui reconsiderat i retirat

Per part seva, el batle Oliver va iniciar el seu torn de resposta demanat al representant de la citada Plataforma si la recollida de signatures duita a terme podia ser considerada la primera acció per part de l’entitat que, segons el batle,”acabarà convertint-se en un partit polític amb vista al mes de maig de 2023″. Miquel Oliver va manifestar estar disposat a reconsiderar qualsevol proposta entorn del pla de Mobilitat “sempre que serveixi per millorar-ho i permeti que la mesura implantada sigui encara més efectiva”, insistint a recordar que els objectius que persegueix les mesures implantades, no són altres que “reduir l’impacte ambiental que suposa la mobilitat de vehicles per la ciutat, disposar d’una mobilitat més sostenible i segura i que els vianants tenguin prioritat a l’hora de moure’s pel centre”. Segons el batle, “el futur de les ciutats a escala global, agradi més o menys, necessàriament van en aquest sentit”, alhora que recordava que el pla ZPR no ha suposat cap plaça menys d’aparcament, “ni tampoc ha provocat el tancament de comerços, pèrdua de vendes i clients”, al contrari dels arguments exposats pel representant de la PxM.

“Diàriament circulen pels carrers de Manacor fins a 40.000 vehicles”, segons Miquel Oliver

Amb dades estadístiques en mà, el batle va rebatre les crítiques d’Argiz, dient que “en 11 anys (2009-2020) el Parc automobilístic a Manacor ha augmentat un 15%, fet que suposa que les emissions anuals de CO₂ han passat de 60.215 kg a 69.247. Amb la implantació de la ZPR, les emissions s’han reduït un 67%, passant dels prop de 70.000 kg/any als 19.774 kg”. Amb el propòsit de justificar la necessitat i conveniència d’implantar l’esmentat pla de mobilitat, Oliver va arribar a dir que “diàriament circulen pels carrers de Manacor fins a 40.000 vehicles”.

L’acte va ser aprofitat per l’impulsor de la recentment creada Plataforma x Manacor, José Antonio Argiz, per a lliurar en mà al batle, Miquel Oliver, el resultat d’una campanya de recollida de signatures que exigeixen que el Pla de Mobilitat ZPR sigui reconsiderat i retirat.

Finalment, també es va anunciar que pròximament diversos dispositius controlaran que els vehicles que circulen pels carrers afectats per les restriccions de mobilitat siguin únicament els autoritzat i que el pla també ha propiciat que hagi baixat de manera considerable la sinistralitat en els carrers del centre. 

Els representants del govern municipal van deixar caure que mesures similars, que prioritzen el trànsit de persones al de cotxes, puguin implantar-se en alguns nuclis costaners del municipi com puguin ser Porto Cristo i s’illot: “És una necessitat que molts de comerços i veïnats, sobretot de la primera línia, ens han suggerit”, va fer saber el batle.

El batle no va descartar que mesures semblants a la ZPR puguin implantar-se en alguns nuclis costaners del municipi com puguin ser Porto Cristo i s’illot

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com