Connect with us

Actualitat

Els Instituts de Manacor impulsen una campanya solidària d’ajuda als refugiats

Es pretén a través de diferents actes recaptar fons que es destinaran a la campanya Mallorca amb Quios

Els dos instituts ubicats a la ciutat de Manacor han unit esforços per impulsar una campanya de conscienciació i solidaritat amb els refugiats. Per això, professors i alumnes de l’IES Manacor i de l’IES Mossén Alcover han preparat un bon grapat d’actes amb la intenció de conscenciar de l’horror que viuen els refugiats i alhora recaptar fons per a la seva ajuda. La recaptació anirà destinada a la campanya que coordina el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

Alguns dels principals actes que es duran a terme hi trobem berenars solidaris, xerrades de sensibilització, rifes, venda d’obres d’art, de camisetes dissenyades pels propis estudiants, la projecció de documentals i la culminació de tots, amb una gran diada amb tallers, concerts i diferents actuacions, prevista pel mes de juny.

Tot això, s’ha donat a conèixer mitjançat una roda de premsa a l’IES Manacor, on també s’ha aprofitat per presentar l’etiqueta per utilitzar a les xarxes socials, que serà #ambelsrefugiats i també el resultat del concurs que els dos centres han organitzat per triar el disseny que s’estamparà en les camisetes solidàries que properament es podran comprar per vuit euros als dos centres educatius. El disseny guanyador ha estat el de l’alumna de batxillerat artístic de l’IES Mossèn Alcover Sara Nuñoz. En el disseny es representen diferents siluetes dins un paraigua que sura damunt la mar.

L’alumna que ha dissenyat la imatge ha volgut aclarir: “crec que els paraigües simbolitza un objecte senzill que a tot el món serveix com a refugi de la pluja”.

Per concloure aquesta iniciativa, el 19 de juny es farà una marxa solidària fins al Parc Municipal amb paraigües, pel seu simbolisme, i allà es faran diferents actuacions, menjars i activitats amb les quals s’acabaran els actes de racaptació. Tot això, serà anunciat també amb un cartell de disseny de l’alumna Núria Palma, i que tant aquest com el disseny de les camisetes podran ser sol·licitats per qualsevol entitat solidària que els vulgui.

Entre tant, en aquests mesos també es podrà gaudir de diferents exposicions, més conferències, berenars…. Les exposicions que podran visitar són Migracions i Fronteres, Palestina, sobreviure a l’ocupació i Mira’t el món.

 

 

Són tendència