Connect with us

Manacor

En el Museu de Manacor: 1, 2, 3, mira a càmera !

Un retorn al passat a través de la fotografia

Una volta pel passat és el que ens ofereix l’exposició 1,2,3 mira a càmera! La fotografia d’estudi a Manacor. Una exposició que va ser presentada ahir al Museu d’Història de Manacor de la mà de la directora del museu, la regidora de cultura Antònia Llodrà i representants dels Amics dels Museu de Manacor. Aquesta és la penúltima Mussa d’aquesta edició, que el divendres que ve es despedirà fins a l’any que ve amb una festa dels anys 80.

“Tota la feina la fan els Amics del Museu de Manacor i el més important és que apropen la cultura a la gent del poble”; volgué remarcar Llodrà

L’exposició, dividida en quatre sales mostra la història de la fotografia fins als nostres dies explicant pas per pas la seva evolució. Tot això, es mescla amb la part més sentimental de l’exposició, una gran quantitat de fotografies antigues de gent del poble que representen i guarden la vida d’aquells anys perquè ara puguem conèixer-la.

La Mussa Clio, deessa de la història és qui ha portat aquesta exposició on també hi han tingut cabuda elements tecnològics i s’hi han pogut veure cristalls d’exposició, càmeres antigues o com eren les sales de revelatge.

L’exposició, dividida en quatre sales mostra la història de la fotografia fins als nostres dies explicant pas per pas la seva evolució

Un museu ple va poder gaudir de la història d’un dels elements més importants per entendre el passat i que forma sense dubte una part important del present, un dels millors mètodes de conservació de la història. La visita va acabar amb un petit refrigeri al pati del Museu i una convidada a la festa del pròxim divendres; “per no tenir excusa per no vetllar”; va concretar la directora dels Amics dels Museu de Manacor. Serà a les 20.30 i estarà ambientada amb els anys 80. S’hi pot anar disfressat.

Dins el marc de l’exposició de fotografia cal destacar també que durant la seva estança al Museu també es faran tallers relacionats; entre els quals destaca un taller dut a terme per la restauradora Àngela Sitges que ens permetrà conèixer la importància de guardar i com guardar bé les fotografies perquè segueixen sent, com eren, una font inesgotable d’informació de la nostra història.

 

Són tendència