Connect with us

Actualitat

PortsIB es compromet a restaurar les 189 barraques de Portocolom

PortsIB es compromet a restaurar les 189 barraques de Portocolom

L’actuació suposarà una inversió total superior als 9 milions d’euros

La conselleria de Mobilitat i Habitatge va presentar aquest dilluns a Felanitx el projecte de rehabilitació de les barraques de Portocolom, després de reunir-se amb els representants de l’Ajuntament i de diverses associacions del municipi.

La rehabilitació de la façana marítima de Portocolom és un dels projectes més importants que durà a terme Ports IB aquesta legislatura, amb una inversió d’aproximadament 9 milions d’euros, segons ha informat l’ens públic.

L’ objectiu de la intervenció és conservar, rehabilitar i reformar el conjunt de les 189 barraques, preservant al màxim el volum, els elements que el componen i així com els sistemes constructius emprats sempre que sigui possible.

Les barraques de Portocolom són construccions senzilles que configuren una de les façanes marítimes més icòniques de Mallorca. L’ús d’aquestes casetes és proporcionar protecció a les petites embarcacions i magatzem d’utensilis nàutics i de pesca. La seva construcció se situa a finals del segle XIX i estan classificades en el catàleg del terme municipal de Felanitx.

En aquests moments, moltes d’aquestes barraques es troben en molt mal estat de conservació i requereixen actuacions per assegurar la seva integritat. És per això que es fa necessari dur a terme aquest projecte de rehabilitació per poder-ne garantir la seva conservació.

Segons PortsIB, el projecte s’ha redactat tenint en compte la preservació del caràcter i imatge de les construccions existents, entenent la intervenció pròpiament com una rehabilitació o restauració.

També s’actuarà sobre l’entorn adaptant i millorant els espais confrontants a les barraques i prioritzant els recorreguts per als vianants dins de les zones d’intervenció.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència