Connect with us

Actualitat

Manacor prohibeix el trànsit de bicicletes i VMP per voreres, places, parcs i espais destinats als vianants

Manacor prohibeix la circulació de bicicletes i VMP per voreres, places, parcs, jardins i altres espais públics destinats als vianants

El darrer ple municipal va aprovar la nova Ordenança municipal que estableix determinades restriccions a la mobilitat

El darrer ple municipal celebrat aquest passat dilluns per l’Ajuntament de Manacor va aprovar la nova Ordenança encarregada de regular la mobilitat de ciclistes i vehicles de mobilitat personal.

La nova normativa va tirar endavant amb els vots favorables dels partits que formen el pacte de govern i l’abstenció dels grups de l’oposició. L’Ordenança aprovada regula la mobilitat de ciclistes i persones usuàries de vehicles de mobilitat personal (VMP), amb l’objectiu d’ordenar el trànsit a les vies urbanes del municipi. L’Ordenança estableix les vies per on poden circular, les característiques dels diferents cicles i vehicles de mobilitat personal, la convivència amb els vianants i la resta de vehicles, l’estacionament i el règim sancionador.

Bicicletes i VMP hauran d’obeir els senyals de circulació, l’edat mínima permesa per circular amb un VMP és de 16 anys o menors de 16 que disposin de permís de conduir ciclomotor AM. No obstant això, els menors de 16 anys podran utilitzar-los en espais tancats al trànsit i sota la responsabilitat de les persones que n’exerceixin la tutela. Els cicles i VMP podran circular per carril bici, calçada i camins pedalables. Hauran d’ajustar la seva velocitat a les condicions de la via per on circulin i hauran de respectar, en tot moment, les normes generals de circulació.

La nova norma prohibeix taxativament la circulació de cicles i VMP per voreres, places, parcs, jardins i altres espais públics destinats en exclusiva als vianants, amb l’excepció dels menors de fins a 12 anys si no sobrepassen la velocitat dels vianants i sempre que vagin acompanyats d’un adult. L’ús del casc és obligatori per a menors de 16 anys que condueixin un cicle.

La velocitat màxima de circulació de cicles i VMP en els carrers residencials és de 20 km/h, i la prioritat serà sempre dels vianants.

L’Ordenança defineix el règim sancionador, diferenciant entre infraccions lleus (100 euros), greus (200 euros) i molt greus (500 euros).

La nova Ordenança recull la normativa estatal i l’adapta a la realitat dels nuclis del municipi. “Entre altres coses el que pretén és blindar la prioritat dels vianants a les zones per a vianants”, ha assegurat el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà, qui va afegir que “el compromís és millorar-la entre tots i una vegada s’aprovi definitivament explicar-la molt bé a la ciutadania”.

Zones d’Alta Rotació Comercial

En la mateixa sessió també es va donar llum verda a la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa per a l’estacionament de vehicles a les vies públiques.

Amb aquesta modificació s’avança cap a la creació de les Zones d’Alta Rotació Comercial incloses dins la ZPR, segons el govern municipal. La modificació inclou una tarifa de 0,10 euros l’hora per a l’estacionament de vehicles a la zona d’Alta Rotació Comercial ZPR.

Manacor ja disposa dels nous parquímetres de l'ORA

La mesura va ser defensada pel batle, Miquel Oliver qui va dir que es fixava una quantitat molt baixa a la Zona d’Alta Rotació que estableix la ZPR, “que té com a objectiu evitar que un mateix vehicle vagi ampliant el temps d’estada a un mateix aparcament i que sigui fàcil trobar aparcament a aquesta zona”.

Els aparcaments de la Zona d’Alta Rotació Comercial s’ubicaran a les vies d’accés lliure de la ZPR i tothom hi podrà aparcar en horari comercial, tot i que el temps màxim d’estacionament serà d’una hora. Els nous parquímetres que es començaran a instal·lar permetran identificar les matrícules i facilitar aquest nou sistema de rotació.

“Amb la ZPR no hem eliminat ni una sola plaça d’aparcament, i amb aquestes Zones d’Alta Rotació Comercial tenim l’objectiu d’afavorir el comerç”, ha assegurat el batle de Manacor.

Aquests aparcaments estaran ubicats als carrers de l’Amargura, Olesa, Príncep, Rector Caldentey, plaça Constitució i plaça del Rector Rubí.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència