Connect with us

Comunitat

65 centres educatius de Mallorca tenen grups d’alumnes en quarantena

Mascaretes, distància i higiene: Les 'noves assignatures' del nou curs escolar

Salut insisteix a destacar que la majoria dels casos positius detectats s’han produït fora de les escoles, mentre que l’alumnat d’infantil i primària continuen sent els més afectats

Les dades recollides del 4 al 10 de desembre als centres educatius de les Illes per EDUCOVID (unitat específica de Salut destinada a seguir els casos a l’àmbit educatiu) demostren que s’han notificat 25 positius entre el professorat, el que suposa el 0,12% dels docents (31 la setmana anterior).

Del total d’alumnat, al voltant de 213 mil, s’han notificat 380 estudiants amb PCR positiva (421 la setmana anterior), xifra que suposa el 0,17% de l’alumnat. D’aquest total, 341 corresponen a Mallorca (365 la setmana anterior). La majoria d’aquest alumnat és positiu per contacte fora del centre educatiu, ja que els estudis de contacte que es realitzen als centres són en la seva majoria negatius, ressalta el Servei de Salut del Govern.

Aquesta setmana, en el conjunt del territori hi ha 126 grups en quarantena. Per illes, a dia 3 de desembre hi havia 115 grups en quarantena a Mallorca (107 la setmana anterior). En total hi ha 74 centres educatius amb grups en quarantena (73 la setmana anterior), dels quals 65 pertanyen a Mallorca (60 la setmana anterior).

Segons les dades facilitades per Salut, del total d’alumnat que ha iniciat quarantena, en total 2.745 alumnes, n’hi ha 2.565 ( el 93,4%) que correspon als nivells d’infantil i primària en els quals l’alumnat no està vacunat. Quant al nombre d’alumnes amb PCR positiva, del total de 380, n’hi ha 295 (el 77,6%) que correspon a infantil i primària i dels 126 grups en quarantena, 121 són d’alumnat dels nivells d’infantil i primària.

Són tendència