Connect with us

Vist a les xarxes

Podrem celebrar les festes de Nadal amb normalitat?

Podrem celebrar les festes de Nadal amb normalitat?

Aquestes són les recomanacions i els consells dels especialistes i autoritats sanitàries per evitar que la situació de la covid empitjori

Les dades de la covid dels últims dies no són bones. Segons les xifres de Salut d’aquest divendres, en el conjunt de Balears s’han diagnosticat 564 nous casos de la covid-19, la xifra més alta de contagis des del passat mes d’agost.

També s’ha notificat un nou mort en aquestes últimes hores, la qual cosa eleva a 1.027 la xifra total de morts en Balears des que va començar la pandèmia. Del total de nous casos detectats, la majoria (476) pertanyen a Mallorca

En aquesta situació, són moltes les persones i famílies que ja estan pensant en les trobades de Nadal o els sopars d’empresa. Quines recomanacions i advertències cal tenir en compte a l’hora de començar a pensar en aquestes trobades socials?.

Segons les xifres de Salut d’aquest divendres, en el conjunt de Balears s’han diagnosticat 564 nous casos de la covid-19, la xifra més alta de contagis des del passat mes d’agost

Feim un petit repàs a les opinions d’experts i les advertències dels metges que hem pogut llegir aquests últims dies en diferents mitjans i canals de comunicació.

Moltes d’aquestes advertències dels professionals de la medicina coincideixen a l’hora de recomanar evitar els sopars i aperitius d’empresa de Nadal perquè suposen un “risc important”. Diuen tenir constància de contagis en aquest tipus de trobades, on s’ajunten moltes bombolles.

Consideren que els dinars i sopars familiars s’haurien de fer preferentment només entre persones vacunades

Consideren que els dinars i sopars familiars s’haurien de fer preferentment només entre persones vacunades i, en cas que hi vagi algú no vacunat, recomana que aquesta persona es faci una PCR 48 hores abans.

D’altra banda, també han alertat que, si es manté el creixement i s’acaba comprometent el sistema sanitari, serà necessari aplicar noves restriccions d’horari i aforament. Les previsions indiquen dues o tres setmanes de pujada de contagis i per aquesta raó afirmen que s’arribarà a Nadal amb xifres “realment altes”, també segons el comportament durant aquest pont de desembre.

Sanitat també insisteix en la importància de “l’ús adequat de la mascareta, la distància interpersonal, la ventilació adequada en espais tancats i la neteja de mans”. Per tant, les mesures de prevenció són clares i conegudes per tothom.

Són tendència