Connect with us

Societat

Reyes Torío: “El masclisme sempre ha controlat i dominat tots els àmbits de la música en general”

Reyes Torío: "El masclisme sempre ha controlat i dominat tots els àmbits de la música en general"

La compositora, productora i cantant del mític grup ‘Dinamita pa los Pollos’, va oferir aquest passat dijous una conferència a Manacor amb motiu de la Fira de la Música

La compositora, productora i cantant del mític grup ‘Dinamita pa los Pollos’, Reyes Torío, va oferir aquest passat dijous una conferència sobre el paper de la dona en la indústria musical. La convocatòria va tenir lloc en el Conservatori de Música de Manacor i va servir com a punt de partida a la Fira de la Música de Manacor que preveu diferents actes programats fins dilluns que ve, 6 de desembre.

En la seva exposició, la bilbaïna que resideix des de fa anys a Barcelona, va insistir a l’hora de destacar el fonamental paper exercit per nombroses dones en el món de la música i que sempre s’ha vist relegat a un segon pla, pel fet que “el masclisme sempre ha controlat i dominat tots els àmbits de la música en general”. Com a exemple, va fer esment a la pobra estadística de què en el panorama musical d’arreu de l’Estat, “únicament han existit 3 productores musicals en 65 anys”.

També va reivindicar la necessitat que cal canviar aquesta tendència “pel bé de tots en general” i “per a això la societat en el seu conjunt juga un paper rellevant”. Per aquest motiu, “necessitam que existeixin més homes feministes” i va defensar que “el feminisme és sinònim d’igualtat”.

Entre els assistents a l’acte es trobaven Antoni Nicolau, Biel Ferrer i Jaume Nicolau, que formen el grup musical ‘Ocults’, i que la mateixa Reyes Torío es va retrobar amb ells després que anys enrere hagués estat la productora de diferents treballs discogràfics de la banda de Manacor. “Mai va haver-hi cap problema ni tampoc cap reticència per part d’ells de cap a mi pel fet de ser dona, més aviat tot el contrari”, va ressaltar.

Reyes Torío es va referir al fet que “les fans, en la seva majoria dones, són les grans consumidores de la música” i va criticar el “masclisme brutal” que transmet a la societat gèneres musicals com el reggaeton

També es va referir al fet que “les fans, en la seva majoria dones, són les grans consumidores de la música” i va criticar el “masclisme brutal” que transmet a la societat (en la seva majoria joves) gèneres musicals com el reggaeton que “situa a la dona a uns nivells molt per sota de la falta de reconeixement que ja sofríem en la dècada dels anys 80“.

Dita conferència servir per encetar les distintes convocatòries que preveu la Fira de la Música durant aquest llarg cap de setmana. Aquest divendres, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc a l’Auditori de Manacor, la presentació de l’associació cultural s’Escat que es presentarà en societat amb un concert a càrrec de la seva Big Band. S’Escat és una nova associació de músics d’arreu de Mallorca que té establerta la seva seu a Manacor.

La convocatòria va tenir lloc en el Conservatori de Música de Manacor i va servir com a punt de partida a la Fira de la Música de Manacor que preveu diferents actes programats fins dilluns que ve, 6 de desembre.

Són tendència