Connect with us

Actualitat

L’exconseller de la Generalitat, Raül Romeva, visita les excavacions de Son Coletes

L'exconseller de la Generalitat, Raül Romeva, visita les excavacions de Son Coletes

Durant la seva etapa com a conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència va impulsar el Pla de Fosses amb l’objectiu de localitzar les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista

L’exconseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, ha visitat aquest dijous les excavacions que s’estan duent a terme des de fa setmanes al cementiri de Son Coletes, a Manacor.

Durant la seva visita, ha estat acompanyat pel batle de Manacor, Miquel Oliver, l’historiador Antoni Tugores i l’arqueòleg coordinador del Pla de Fosses d’Atics, Cesc Busquets, qui li han explicat les darreres novetats en relació amb les tasques que duen a terme els tècnics d’Atics i Aranzadi al cementiri manacorí.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha manifestat la seva emoció per la presència de Romeva, que en el seu exercici com a conseller de la Generalitat de Catalunya va impulsar el Pla de Fosses amb l’objectiu de localitzar les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista i, així, restituir i dignificar la memòria.

«Ha costat, però al final comprovar que s’està fent també dona peu a què es pugui continuar a altres espais, que és el que ens dóna una certa satisfacció de començar a complir amb un deute històric», ha declarat Romeva referint-se a les tasques que es duen a terme al cementiri de Manacor en el marc del tercer Pla de Fosses del Govern.

Romeva s’ha mostrat especialment afectat davant les restes humanes que s’han localitzat, alhora que ha destacat la importància que els joves coneguin “aquesta part de la Història que s’ha manllevat i robat”. La seva visita també ha coincidit amb un grup de Batxillerat de l’IES Santanyí.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència