Connect with us

Actualitat

L’IMAS obri a Santanyí el nou centre de menors no acompanyats sense informar a l’Ajuntament

L'IMAS obri el nou centre de menors no acompanyats a Santanyí sense informar a l'Ajuntament

El Consistori es va assabentar de l’existència de l’espai d’acollida pels veïnats i per la denúncia davant la Guàrdia Civil de la fuga d’un menor, segons el PP

L’IMAS, ens que depèn del Consell de Mallorca, va decidir obrir fa uns dies el nou centre de menors no acompanyats en el municipi de Santanyí sense informar a l’Ajuntament. La notícia ha estat avançada aquest dijous pel Radiodiari de RNE a Balears, qui també s’ha fet ressò de què ahir mateix es va produir la primera fuga d’un dels 8 menors que són atesos en el centre, situat entre el nucli urbà de Santanyí i Es Llombards.

Des de l’IMAS defensen que no estaven obligats a informar el Consistori i que entre altres coses havien decidit fer-ho d’aquesta manera per no crear alarma social entre els veïnats del poble en qüestió, segons haurien explicat als responsables municipals.

Una vegada coneguda la notícia, les reaccions no s’han fet esperar. El portaveu del PP al Consell de Mallorca i exbatle de Santanyí, Llorenç Galmés, ha denunciat “la falta d’informació de la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso, sobre el trasllat de menors estrangers a un espai ubicat a Santanyí”. Galmés també ha recriminat que “al consell rector de l’IMAS no se’ls va informar de cap moviment” i lamenta que “l’Ajuntament s’hagi hagut d’assabentar pels veïnats i per la denúncia davant la Guàrdia Civil de la fuga d’un menor”.

Segons han avançat els populars en una nota de premsa, el partit de l’oposició fa comptes demanar a la presidenta de l’IMAS al ple de la setmana que ve, si l’espai escollit, ubicat en sòl rústic, compleix amb la normativa i els requisits legals per acollir a menors estrangers.

Galmés assegura que “el talant poc dialogant de la consellera insular d’Afers socials i presidenta de l’IMAS, justifica, encara més, la moció del PP, al pròxim Ple, sobre el seu cessament immediat”.

Són tendència