Connect with us

Comunitat

A partir d’aquest dissabte: Balears exigirà el passaport Covid per a poder accedir a la restauració i l’oci nocturn

El TSJIB ha avalat l’acord adoptat el passat dilluns pel Consell de Govern

El passaport Covid ja ha arribat definitivament als bars, restaurants, gimnasos i l’oci nocturn de Balears. A partir de les 00.00 hores d’aquest dissabte caldrà mostrar-lo per a poder accedir a aquests establiments. La decisió del Govern necessitava l’aval jurídic del TSJIB que aquest dijous ha fet públic que avala la mesura.

Segons recull la interlocutòria del Tribunal, el passaport Covid certifica que la persona compta amb la pauta completa d’una vacuna contra la Covid-19. També deixa clar que “es considera que es compta amb la pauta completa una vegada hagin transcorregut 14 dies des que va rebre la segona dosi o, si escau, la dosi única en cas de les vacunes monodosis o per a les persones que només han de rebre una sola dosi perquè han superat prèviament la malaltia”.

El certificat també pot acreditar que la persona disposa d’una prova diagnòstica d’infecció activa (PDIA tipus PCR, TMA o PRAg negativa) o que la persona ha passat la malaltia en els sis mesos anteriors.

La resolució judicial, també fa menció al fet que “l’exhibició de la informació […] únicament es pot sol·licitar en el moment de l’accés. No s’han de conservar aquestes dades ni es poden crear fitxers”.

Condicions en què es pot dur a terme l’oci nocturn

En l’auto també s’especifiquen les condicions aplicables a l’activitat de les sales de festa, discoteques i sales de ball de les Illes. Els establiments d’oci nocturn podran dur a terme la seva activitat si compleixen les mesures següents:

Poden prestar serveis de terrassa amb el cent per cent de la capacitat màxima permesa. Per al servei a l’interior, l’ocupació màxima és del setanta-cinc per cent de la cabuda permesa en cas d’establiments radicats a illes en nivell 0 d’alerta sanitària i del seixanta per cent en cas d’establiments radicats en territoris amb nivell 1 o superior.

No es permet el consum a la barra. Únicament es pot utilitzar la barra perquè se sol·licitin i recullin les consumicions.

Són tendència