Connect with us

Comunitat

En 50 anys la població de Balears s’ha incrementat en un 125%

En 50 anys la població de Balears s'ha vist incrementada en un 125%

El Pi reclama al Govern que adopti mesures per fer front a la sobrepoblació que pateixen les Illes 

El portaveu d’El Pi al Parlament de les Illes Balears, Josep Melià, ha interpel·lat al Govern amb relació al “creixement poblacional insostenible de Balears”. Melià ha explicat que en 50 anys la població de les Illes s’ha vist incrementada un 125%. “L’any 1971 a les Illes Balears hi havia 545.498 habitants, mentre que l’any 2020 érem 1.219.423 habitants. No hi ha paral·lelismes a cap altra banda del món”.

Segons Melià, “ja fa molts d’anys que hi ha una sensació generalitzada dels habitants de les Illes Balears d’una pèrdua de qualitat de vida. Les estadístiques demostren que hem passat de ser la regió de l’estat espanyol amb més renda per capità, a situar-nos a les posicions intermitges. Alguna cosa no estam fent bé”.

En aquest sentit, el diputat ha assenyalat que correspon al Govern iniciar un procés per a canviar aquesta tendència. “És insostenible des de tots els punts de vista. Hem de ser més valents. A les Illes Balears no hi cap tothom. El Govern ha de prendre mesures, territorials, turístiques, de model productiu, en matèria fiscal per intentar capgirar aquesta tendència i estabilitzar la població”.

Segons Melià, “la situació és insostenible des de tots els punts de vista. Hem de ser més valents. A les Illes Balears no hi cap tothom. El Govern ha de prendre mesures”

Tot i això, Melià ha assegurat que seria injust dir que no s’ha fet res. “S’han fet coses, des d’un punt de vista territorial i turístic se n’han fet moltes, el problema és que no reverteix la tendència i, per tant, s’ha d’anar més enllà”.

Per acabar, el portaveu ha declarat que “resulta evident que aquest no és un tema que es pugui resoldre amb una única mesura ni que sigui precisament fàcil. Cal anar molt més enllà del que hem fet fins ara, és un tema de llarg recorregut, que el Govern de les Illes Balears ha d’abordar”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència