Connect with us

Oci i Cultura

‘Germania, silenci trencat’ s’estrena aquest dimecres a la Casa de Cultura de Felanitx

'Germania, silenci trencat' s'estrena aquest dimecres a la Casa de Cultura de Felanitx

El departament de Cultura ha organitzat un cicle de conferències per recordar la Germania de Mallorca

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de cultura i amb la col·laboració del Centre Cultural presenta el cicle “Felanitx fa memòria. La Germania de Mallorca”. Cinc conferències i una exposició que recorren l’abans, el durant i el després de la revolució agermanada.

Aquest dimecres, 1 de desembre, es presenta el documental ‘Germania, silenci trencat’ on l’actriu felanitxera Marta Obrador dóna vida a través de la paraula a la història de fa 500 anys. El documental compta amb experts en la matèria i la protagonista estableix un diàleg fictici en la seva ment amb els personatges més importants de la Germania de Mallorca, entre ells el felanitxer Joanot Colom Instador del bé comú.

En el cicle de conferències es donarà a conèixer la visió d’historiadors en diferents etapes. Guillem Morro iniciarà el cicle amb les revoltes foranes, el preludi de les revoltes de 1391 i 1450 on s’abusava dels nobles a través de la corrupció i la pressió fiscal que desembocà en la revolució de la germania. Seguirà altre historiador Albert Cassanyes amb el relat de què va ser la Germania, la història real i viscuda. El doctor Miguel J. Deyá, desenvoluparà les conseqüències de la Germania.

Finalitzaran el cicle dues conferències monogràfiques. La primera ‘Joanot Colom, rescatat’ de la mà de Bartomeu Mestre Balutxo i la investigadora Margalida Obrador, els quals ens acostaran i aportaran informacions inèdites i interessants de la vida i l’arbre genealògic de l’Instador Joanot Colom. La segona impartida per la doctora en història Margalida Bernat titulada ‘Les dones de la Germania’ on es detallarà el paper de la dona en la Germania.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència