Connect with us

Comunitat

El Govern demana al TSJIB que avali el certificat covid per a poder accedir a determinats establiments

El Consell de Govern ha aprovat demanar al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears el vistiplau per aplicar un nou marc de mesures temporals i excepcionals en l’àmbit de l’activitat de determinats establiments, en funció del nivell d’alerta sanitària de l’illa en què es trobin radicats per a la contenció de la COVID-19. S’estableixen, concretament, noves mesures per aplicar a partir dels nivells 1, 2 i 3 d’alerta sanitària, que passen per exigir l’accés amb certificat COVID als àmbits que presentin més risc de contagi. Per tant, s’estableixen quatre nivells d’alerta en cadascun dels quals es recull l’obligatorietat d’accés amb certificat COVID (l’acreditació documental d’estar vacunat o bé d’haver patit la malaltia dins els sis mesos anteriors o d’haver-se sotmès amb resultat negatiu a una PDIA entre les 48 i les 72 hores anteriors). Així, per tant, el nivell 0 continuaria amb les mateixes mesures aprovades fins ara. Hi hauria novetats per al nivell 1, ja que, a banda d’exigir el certificat COVID per accedir a discoteques i sales de festes, com també a residències de gent gran, s’hi afegeixen altres àmbits, com la restauració amb interiors per a més de 50 persones o a la resta de l’oci nocturn. L’acord aprovat avui també preveu que, en cas que la situació epidemiològica passàs a nivell 2, s’hi inclourien els allotjaments turístics on els hostes comparteixin habitació (albergs, hostals, refugis, etc.). A més, en el nivell 3, s’aplicaria també a cinemes, circs amb carpa, acadèmies de ball o gimnasos.

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns noves mesures per aplicar a partir dels nivells 1, 2 i 3 d’alerta sanitària

El Consell de Govern ha aprovat demanar al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears el vistiplau per aplicar un nou marc de mesures temporals i excepcionals en l’àmbit de l’activitat de determinats establiments, en funció del nivell d’alerta sanitària de l’illa en què es trobin radicats per a la contenció de la COVID-19. S’estableixen, concretament, noves mesures per aplicar a partir dels nivells 1, 2 i 3 d’alerta sanitària, que passen per exigir l’accés amb certificat COVID als àmbits que presentin més risc de contagi. Per tant, s’estableixen quatre nivells d’alerta en cadascun dels quals es recull l’obligatorietat d’accés amb certificat COVID (l’acreditació documental d’estar vacunat o bé d’haver patit la malaltia dins els sis mesos anteriors o d’haver-se sotmès amb resultat negatiu a una PDIA entre les 48 i les 72 hores anteriors).

Així, per tant, el nivell 0 continuaria amb les mateixes mesures aprovades fins ara. Hi hauria novetats per al nivell 1, ja que, a banda d’exigir el certificat COVID per accedir a discoteques i sales de festes, com també a residències de gent gran, s’hi afegeixen altres àmbits, com la restauració amb interiors per a més de 50 persones o a la resta de l’oci nocturn. L’acord aprovat avui també preveu que, en cas que la situació epidemiològica passàs a nivell 2, s’hi inclourien els allotjaments turístics on els hostes comparteixin habitació (albergs, hostals, refugis, etc.). A més, en el nivell 3, s’aplicaria també a cinemes, circs amb carpa, acadèmies de ball o gimnasos.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència