Connect with us

Comunitat

El Pi proposa reduir a la meitat l’Impost de Turisme Sostenible

El Pi proposa reduir a la meitat l'Impost de Turisme Sostenible

La formació regionalista crítica que la taxa ha perdut el seu caràcter finalista i no es dedica a fer front a les externalitats negatives provocades pel turisme

El portaveu d’El Pi al Parlament de les Illes Balears, Josep Melià, ha proposat aquest dilluns reduir l’Impost de Turisme Sostenible a la meitat, recuperant els tipus impositius de quan es va aprovar l’impost. “Hem defensat que l’ITS s’hauria de reduir a la meitat, i, per tant, recuperar unes quanties que siguin assumibles per un moment de crisis pel principal motor econòmic de les Illes Balears”.

El portaveu ha criticat que l’Impost de Turisme Sostenible “ha perdut el seu caràcter finalista, els doblers no es dediquen prioritàriament a les externalitats negatives que provoca el turisme”. Així mateix, Melià ha assegurat que no és optimista en què el Govern faci cas a la reclamació d’El Pi i dels hotelers, “pensam que l’impost requereix una reflexió i més quan les incerteses amb relació a la covid i a la temporada turística del 2022 s’estan multiplicant. Cada vegada és manco clar que tenguem una recuperació de bon de veres amb les xifres anteriors a la pandèmia”.

Per acabar el diputat ha assenyalat que el “Govern de les Illes Balears hauria de posar les eines, els instruments, els esforços perquè la temporada turística funciones el millor possible aquest 2022”.

“Pensam que l’impost requereix una reflexió i més quan les incerteses amb relació a la covid i a la temporada turística del 2022 s’estan multiplicant”, ha declarat Melià

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com