Connect with us

Comunitat

Alerta per la nova variant de Sud-àfrica

Salut descarta que l'important repunt de contagis a Mallorca estigui relacionada amb la variant anglesa de la Covid-19

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) no l’ha classificada encara de risc i es trigarà setmanes a conèixer el seu vertader impacte

Mentre els contagis de coronavirus augmenten amb força arreu del món, una nova variant del virus preocupa les autoritats i els científics. S’anomena B.1.1.529, ha aparegut a Sud-àfrica i es caracteritza per tenir més d’una trentena de mutacions. La seva expansió encara és limitada, però els científics d’arreu del món ja estan estudiant com pot afectar la transmissió del virus i l’eficàcia de les vacunes.

De moment, s’han detectat casos d’aquesta nova variant a Sud-àfrica (amb un miler de casos probables), Botswana, Hong Kong i Israel. En aquests dos últims casos, són viatgers procedents de la regió sud-africana. Per això, aquest mateix divendres la Comissió Europea ha proposat aturar els vols procedents de tota la zona.

Pel que respecta a l’Estat espanyol, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat avui que el Consell de Ministres aprovarà el pròxim dimarts l’acord per suspendre els vols procedent de Sud-àfrica i Botswana , als quals podrien sumar-s’hi alguns més de la regió.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) no l’ha classificada encara de risc i es trigarà setmanes a conèixer el seu vertader impacte.

Són tendència