Connect with us

Actualitat

Fartes !

Fartes !

El col·lectiu Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor han commemorat el 25N amb una concentració avui vespre a Sa Bassa

Per tal de commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor ha celebrat aquest capvespre la sisena Marxa de Torxes, que s’ha iniciat a les 19 h a la plaça de sa Mora, recorrent distints carrers del nucli urbà, fins a la plaça de Sa Bassa. En aquest cèntric indret, a partir de les 20 hores s’ha celebrat la tradicional concentració organitzada pel col·lectiu Dones de Llevant.

Molts d’homes i dones assistents a la trobada lluïen cartells amb l’expressió Fartes contra la justícia patriarcal i altres aspectes d’àmbit social que són l’origen de la majoria de les desigualtats que denuncien.

L’arbre de Nadal instal·lat a la zona, ha servit de suport a un cartell que exposava les esgarrifadores xifres de les víctimes de la violència de gènere, sota el lema ‘No són números’: 70 femicidis en 2021, 1118 dones assassinades per les seves parelles o exparelles des de 2003, 2 menors assassinats per violència masclista aquest any, 44 en total des de 2013 i 330 menors orfes des del mateix any.

Durant l’acte, un grup d’alumnes d’Arts escèniques de 2n de batxillerat de l’IES mossèn Alcover, han representat una performance, sota el lema: ‘#25N, Aquí i allà. La convocatòria ha conclòs amb la lectura d’un manifest.

Són tendència