Connect with us

Actualitat

Manacor s’adhereix als actes de condemna de la violència masclista del 25 de novembre

Manacor s'adhereix als actes de condemna de la violència masclista del 25 de novembre

S’ha guardat un minut de silenci i la delegada d’Igualtat de l’Ajuntament, Carme Gomila, ha llegit un manifest

L’Ajuntament de Manacor, així com la resta d’administracions municipals de Mallorca, s’ha adherit aquest dijous al Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les dones.

A les 11 del matí, ha tingut lloc una concentració a les portes de l’Ajuntament on s’ha guardat un minut de silenci i posteriorment la delegada d’Igualtat de l’Ajuntament, Carme Gomila, ha llegit un manifest.

El text exposa que “cada any, les dades de dones assassinades per violència masclista són esgarrifoses, de la mateixa manera que ho són les dades de dones que denuncien patir violència per part de les seves parelles o ex parelles”.

El manifest també posa de manifest que “des de l’any 2003, que és quan es va començar el recompte oficial a Mallorca han estat assassinades 37 dones. A tot l’estat espanyol, 1.118 dones. A Mallorca, enguany fou assassinada a Sa Pobla el 17 de maig Warda Ouchene i també el seu fill Mohamed de 7 anys. A tot l’estat espanyol, l’any 2021 han estat assassinades 37 dones i 24 menors han quedar orfes”.

Segons ha dit Gomila, “les xifres (cada dia més elevades) no ens trasbalsen com a societat perquè, prèviament, el patriarcat no ha admès les nostres vides com a vides valuoses. Davant això, seguim sent invisibles”, ha denunciat.

Són tendència