Connect with us

Actualitat

Artà fa una prova pilot per capturar rates amb trampes intel·ligents

Es tracta d’un dispositiu que es col·loca dins de les canonades de desguàs per interceptar els animals que circulen per la xarxa de clavegueram

L’Ajuntament d’Artà i l’empresa Anticimex 3D Sanidad Ambiental SA,  posaran en marxa aquest divendres una prova pilot de control de rates a partir de trampes intel·ligents de captura. Es tracta d’un dispositiu que es col·loca dins de les canonades de desguàs per interceptar les rates que circulen per la xarxa de clavegueram.

El parany actua mitjançant sensors de moviment i de temperatura i, un cop detectat el rosegador, s’activa un mecanisme que fa baixar unes varetes rígides que impacten amb la rata causant-li la mort immediata. Acte seguit, el sistema retreu les varetes i immediatament torna a estar actiu. Amb aquesta tecnologia, s’aconsegueix eliminar el 100% de les rates que circulen per l’interior de la canonada on està col·locada la trampa. A més, el sistema funciona en línia i permet fer el seguiment a temps real del nombre de rosegadors eliminats.

Les tasques de col.locació d’aquests dispositius començaran al carrer Josep Melià i Pericàs.

Són tendència