Connect with us

Actualitat

Manacor posa en marxa una ambiciosa campanya per promoure l’estalvi energètic

Manacor posa en marxa una ambiciosa campanya per promoure l'estalvi energètic

La iniciativa té com a objectiu ajudar a les famílies a minimitzar les despeses de la llar i, alhora, reduir l’impacte del consum energètic sobre el medi ambient

L‘Ajuntament de Manacor, coincidint amb la pròxima arribada de les festes de Nadal, ha promogut diverses campanyes de conscienciació ciutadana sobre l’estalvi energètic. Una d’aquestes accions va especial esment a la recomanació d’adquirir vehicles elèctrics, a més d’informar que pròximament el municipi disposarà de 25 punts de recàrrega destinats als vehicles elèctrics.

A través de diversos bàners digitals i material visual que han començat a divulgar-se a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials municipals, l’Ajuntament vol fer arribar a la ciutadania consells pràctics i senzills per reduir el consum d’energia i, per tant, les despeses en subministraments, tant de llum com d’aigua.

Fonts d’energia renovable i avantatges

Les energies renovables són aquelles energies que provenen de recursos naturals que no s’exhaureixen a escala humana encara que es facin servir de forma constant. L’aprofitament humà de l’energia sempre comporta un cert impacte en el medi, però, si comparem els importants efectes negatius que causa l’ús de les fonts d’energia convencionals, l’impacte de les renovables és ínfim.

L’origen de la major part de les fonts d’energia renovable és l’energia solar, de forma directa o indirecta.
Fer servir les fonts d’energia renovable fa disminuir la dependència de subministraments externs i contribueix a l’equilibri interterritorial i a la creació de llocs de treball. En aquest sentit, es calcula que les energies renovables creen cinc vegades més llocs de treball que les convencionals, les quals generen molt poca ocupació amb relació al seu volum de negoci.

Les fonts d’energia locals resulten més econòmiques que les fonts tradicionals perquè comporten una menor pèrdua energètica i les despeses econòmiques inherents a les necessitats de transport i distribució també es redueixen.

En conclusió, les energies renovables són garantia de futur perquè són netes, es restitueixen gratuïtament, i són part de la solució al problema energètic a llarg termini. Representen el recurs energètic autòcton més important del territori i el seu aprofitament energètic redueix la dependència energètica externa, a més de mitigar els efectes sobre el canvi climàtic.

El cotxe elèctric guanya presencia en els carrers de Manacor

Vehicle elèctric

És la manera més eficient, neta i sostenible de moure’t. En el municipi de Manacor, els residents disposaran d’avantatges per a l’ús del vehicle elèctric, amb més de 20 punts de recàrrega que pròximament seran instal·lats i repartits per nombrosos indrets d’arreu del municipi, a més de disposar d’una bonificació en l’impost de vehicles de tracció mecànica i tarifa de 0 euros en l’estacionament a les places d’àrea blava.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com