Connect with us

Actualitat

Jaume Monserrat: “L’Ajuntament de Felanitx té liquiditat suficient per a poder afrontar la indemnització”

Jaume Monserrat: "L'Ajuntament de Felanitx té liquiditat suficient per a poder afrontar la indemnització de Sa Punta de Portocolom"

El batle, en roda de premsa, ha explicat que “el Consistori compta amb una disposició econòmica a dia d’avui d’11.867.065,51 euros”

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha comparegut avui capvespre en roda de premsa, acompanyat de la regidora Catalina Soler (PP) i Joan Aznar (Grup Mixt), per a donar compte de la resolució judicial sobre el contenciós que des de fa anys manté el Consistori entorn de la possible indemnització milionària que hauria d’afrontar sobre el cas del solar de Sa Punta de Portocolom. Monserrat ha ratificat que finalment l’últim recurs de cassació que havia tramitat el Consistori no ha estat admès a tràmit. Per aquesta raó, ja és definitiu que s’haurà d’acabar indemnitzant a la propietat de la zona amb el pagament de 5,2 milions d’euros més interessos. La quantia final podria rondar els 8 milions d’euros.

Els grups de l’oposició, Bloc i PSIB-PSOE, havien manifestat aquest mateix divendres la seva preocupació per la situació financera del Consistori, deixant entreveure la incapacitat de l’administració municipal a l’hora de fer front a aquesta compensació milionària davant la falta de recursos suficients en la caixa pública. El batle ha desmentit aquesta possibilitat, dient que l’Ajuntament de Felanitx, ara com ara, compta amb una disposició econòmica d’11.867.065,51 euros que, en paraules de Monserrat, “li permeten afrontar la indemnització dictada per la Justícia”, recordant que aquesta resolució que s’ha conegut aquest divendres “era una opció que lògicament podia produir-se i ens teníem”. El batle també ha fet esment que la resolució judicial correspon a un expedient que “fa 20 anys que arrossega per l’Ajuntament” i ha respost als grups de l’oposició que acusaven l’actual equip de govern de mala gestió i “mans foradades” que “la possible indemnització era un assumpte que s’ha tingut en compte a l’Ajuntament des de fa moltes legislatures i que la probabilitat havia anat agafant força en aquests últims anys“.

En paraules de Monserrat, “ara només cal esperar que el Tribunal Superior ens comuniqui formalment aquesta decisió i ens reclami el procediment administratiu corresponent”.

Segons Jaume Monserrat, “el Govern haurà d’assumir també la seva part de responsabilitat”

El batle de Felanitx no ha evitat referir-se al paper exercit pel Govern entorn de l’assumpte quan es va decidir un canvi de catalogació pel que respecta al solar afectat, que va passar a ser catalogat com a zona verda, deixant de ser urbanitzable, sense que la propietat rebés cap contraprestació de superfície o econòmica. Segons Monserrat, “el Govern haurà d’assumir també la seva part de responsabilitat”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència