Connect with us

Actualitat

Son Servera se suma a potenciar la mobilitat elèctrica

Els punts de recàrrega del municipi s’inclouran a la xarxa autonòmica MELIB i els usuaris tindran accés a bonificacions

L’Ajuntament de Son Servera implantarà un projecte pilot per a la implantació i foment de la mobilitat elèctrica a les Illes Balears després de signar un conveni de col·laboració amb la conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern i del Consell.

Aquesta col·laboració permetrà que els punts de recàrrega que hi ha al municipi s’integrin a la xarxa autonòmica MELIB i, a més, l’Ajuntament es compromet a dur a terme activitats de promoció de la mobilitat elèctrica en l’àmbit informatiu així com a bonificacions a l’impost sobre vehicles

Son Servera té actualment dos punts de recàrrega integrats dins la xarxa MELIB: un al carrer Joan Alcover, 8 (polígon Son Servera), i l’altre al carrer Llorer, 3 (Cala Millor, davant la Policia Local). Aquests punts són de recàrrega coneguda com semi ràpida, oferint una potència de 6,5 a 7,3 KW, que permeten recarregar el cotxe elèctric en un temps d’entre 2 i 4 hores.
Aquesta xarxa té com a objectiu unificar els avantatges que ofereix cada municipi per a la mobilitat elèctrica. La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat emet el distintiu MELIB (adhesiu per col·locar en el cotxe) i la targeta RFID per accedir gratuïtament als punts de recàrrega MELIB. Per la seva part, els Ajuntaments es comprometen al manteniment dels punts de recàrrega i d’oferir el subministrament d’energia gratuïtament durant els dos primers anys de funcionament dels punts.

Són tendència