Connect with us

Actualitat

No admeten el recurs que obliga a l’Ajuntament de Felanitx a la milionària indemnització de Sa Punta

Ajuntament de Felanitx

Els socialistes i el Bloc expressen la seva preocupació per la difícil situació econòmica que pot provocar haver de fer front a la resolució judicial

El tribunal de cassació finalment no ha admès a tràmit el darrer recurs que li quedava a l’Ajuntament de Felanitx contra la sentència que l’obliga a expropiar el solar de darrera la platja de s’Arenal per 5,2 milions d’euros més els interessos. La despesa total suposarà tenir que destinar uns 7 milions d’euros del comptes municipals a l’hora de pagar als propietaris de la parcel·la en questió per haver-la declarat no urbanitzable.

El grup municipal socialista ha reaccionat a la noticia, dient que “l’Ajuntament no disposa ara mateix de la quantitat necessària fer front a aquesta indemnització milionària”. El portaveu, Xisco Duarte, ha declarat que “després d’un any on l’equip de govern PP, El Pi i el regidor trànsfuga han centrat la seva gestió econòmica en el malbaratament i la falta de planificació i execució, modificant el pressupost en més de 7,8 milions provinents del superàvit i augmentant a màxims la despesa corrent, que han suposat que el calaix municipal estigui buit”.

“El calaix municipal està buit”, alerten els socialistes

Els socialistes incideixen que 2020 va tancar amb un superàvit de 9,8  milions d’euros “fruit de la bona gestió municipal dels darrers cinc anys. Eren estalvis que permetien a l’Ajuntament afrontar amb fortalesa econòmica la previsible sentència de la zona verda de Portocolom”. Insisteixen a dir que “ara mateix l’Ajuntament està en saldo negatiu, amb els comptes municipals eixuts, i que s’haurà de recórrer al endeutament per poder fer front a la sentència”.

Per la seva banda, des del Bloc recorden que “la disputa es va iniciar al 1984 quan el Consistori declarà els terrenys com a zona verda no urbanitzable i no cedí a la propietat cap altre terreny per edificar. De llavors ençà l’ajuntament ha perdut totes les batalles legals, fins al punt que el tribunal d’expropiació forçosa va dictaminar aquests 5,2 milions d’euros en una sentència que ja no es pot recórrer. Tant la propietat com l’advocacia de l’Estat s’havien oposat a l’admissió del recurs”.

Des del Bloc recorden que “la disputa es va iniciar al 1984 quan el Consistori declarà els terrenys com a zona verda no urbanitzable i no cedí a la propietat cap altre terreny per edificar. De llavors ençà l’ajuntament ha perdut totes les batalles legals”

Des del Bloc consideren que “la política de despesa desmesurada de l’actual equip de govern ha exhaurit els 8 milions d’euros de romanent de tresoreria que l’anterior pacte de govern, del qual el Bloc en formava part, havia estalviat”. També diuen que ere conscient que “aquesta situació s’arribaria a produir i per això era partidari la contenció de la despesa. Actualment dels vuit milions només en queden uns dos i mig, fruit de les distintes modificacions de crèdit que ha aprovat en solitari l’equip de govern durant aquest 2021 per a inversions i despeses haguessin pogut esperar”.

El govern municipal ha convocat una roda de premsa d’urgència aquest capvespre per donar la seva versió un cop conegut el dictamen judicial sobre l’assumpte urbanístic.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència