Connect with us

Actualitat

El Consell de Mallorca fixa en 114,9 euros la tona d’escombraries per al 2022: sis euros més que enguany

La institució insular aportarà 3 milions d’euros del romanent per tal d’adequar la tarifa final a la difícil situació econòmica i social actual

La Comissió Informativa del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres les tarifes d’incineració de residus sòlids urbans per a l’any 2022. S’han fixat en 114,9 euros la tona d’escombraries, sis euros més que la taxa d’enguany.

El Consell i Tirme aporten 4,4 milions, ja que el càlcul de la concessionària era de gairebé 140 euros.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha explicat que “venint d’una situació econòmica tan complicada, hem de tenir en compte que la tarifa anterior era excepcionalment baixa. Sabíem que aquesta condició d’excepcionalitat faria tornar la tarifa a unes xifres més properes al punt de repòs, però també sabíem que la pandèmia encara mostra les conseqüències i que seguim necessitant un esforç extra de part nostra”.

Pel que fa a les altres dues tarifes de residus que gestiona el Consell, el mateix expedient preveu que la tarifa de llots sigui de 98,33 euros per tona. Sobre la tarifa de deixalles d’origen animal (DOA), el Consell de Mallorca ha decidit proposar una tarifa de 37,31 euros per tona.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència