Connect with us

Oci i Cultura

Algaida acull la presentació del llibre ‘Els Norats’ de Mateu Morro

Algaida acull la presentació del llibre 'Els Norats' de Mateu Morro

Serà aquest divendres, 19 de novembre, a les 19.30 hores, al Casal Pere Capellà

La convocatòria forma part de l’agenda de tardor que ha previst l’Ajuntament d’Algaida per als pròxims mesos. S’estrena aquest pròxim divendres, dia 19, a partir de les 19.30 hores, amb la presentació del llibre ‘Els Norats‘ Dos antifeixistes a les muntanyes mallorquines (1936-1949), escrit per Mateu Morro i editat per Illa Edicions. La presentació anirà a càrrec de l’historiador, Pere Fullana.

El llibre compte una vertadera història de coratge que es va produir pocs dies després de l’alçament del 36 -concretament el 28 de juliol- i després que els falangistes de Santa Maria decidissin iniciar un procés de depuració dels membres més rellevants de l’esquerra del poble. Per aquest motiu, ‘Els Norats‘ -pare i fill- decidiren allunyar-se de la societat i iniciar una fugida a les muntanyes dels voltants de la localitat que s’acabà allargant fins al 1949.

Activitat gratuïta organitzada per Illa Edicions, la llibreria Quart Creixent i la Delegació d’Algaida de l’Obra Cultural Balear. Tindrà lloc a l’auditori del casal Pere Capellà.

Són tendència