Connect with us

Vist a les xarxes

La DGT vol revisar els terminis i les proves de renovació del carnet de conduir per a la gent gran

El nou govern del Consell de Mallorca podria descartar executar el desdoblament entre Manacor i Sant Llorenç

Trànsit també preveu implantar una assignatura a les escoles per aprendre a anar amb bici

El director general de la DGT, Pere Navarro, ha tractat avui aquesta qüestió al Congrés dels Diputats, on ha presentat l’estratègia de seguretat viària 2021-2030, un pla que està a punt d’arribar al Consell de Ministres.

Durant la seva compareixença, ha avançat que Trànsit fa comptes revisar els terminis i les proves de renovació del carnet de conduir per a la gent gran. Navarro creu que una persona de 90 anys no pot renovar el carnet i tenir cinc anys de permís vàlid sense passar cap control més.

Actualment, els permisos de conduir de tipus B tenen una validesa de 10 anys fins als 65 anys, quan passen a durar cinc anys. LA DGT vol actualitzar aquests terminis i les proves que han de superar les persones més grans.

El director de la DGT també ha anunciat la incorporació de més drons per a controlar el trànsit i la instal·lació de 26 nous radars durant el 2022, així com la voluntat d’implantar una assignatura a les escoles per aprendre a anar amb bici, i ajudes perquè els joves es puguin treure el carnet de conduir.

Altres objectius per a l’any que ve són ampliar les zones de 30 km/h als carrers amb un únic carril per sentit, promoure l’assegurança obligatòria per a bicicletes i patinets, i consolidar la prohibició que circulin per les voreres

Altres objectius per a l’any que ve són ampliar les zones de 30 km/h als carrers amb un únic carril per sentit, promoure l’assegurança obligatòria per a bicicletes i patinets, i consolidar la prohibició que circulin per les voreres.

Són tendència