Connect with us

Actualitat

PortsIB no esmenta l’ús de formigó en el moll de Portocolom

PortsIB no esmenta l'ús de formigó en el moll de Portocolom i que la prova d'empedrat té el vistiplau de la comissió de seguiment

El Bloc per Felanitx va denunciar divendres passat l’existència de ciment en les obres de reforma

Les obres del moll de Sa Duana a Portocolom avancen a bon ritme, segons PortsIB. Segons l’ens públic “les actuacions han començat tal com estaven previstes: pel desmuntatge pedra a pedra del cantil del moll i de les pedres que el conformen, així com del paviment, per tal de poder posteriorment executar les actuacions de reforç i posterior muntatge de nou del moll i la reconstrucció de l’empedrat”. En el comunicat, l’entitat portuària ressalta que “les obres es realitzen per trams, començant en primer lloc per la part més propera a les barraques de Sa Bassa Nova, que ja ha finalitzat. Ara es continua avançant cap a la part més propera al Moll gros i la previsió és que el projecte pugui finalitzar el pròxim mes de març”.

En aquesta comunicació, PortsIB no fa cap menció a la denúncia feta divendres passat pel Bloc per Felanitx que acusava l’organisme públic “de torna a mentir i enganyar als ciutadans”, adjuntant unes imatges on es podia veure l’ús de formigó en el projecte de reforma, alhora que recordaven que “els tècnics encarregats de l’obra es varen comprometre a no utilitzar i a respectar la tècnica constructiva” de la infraestructura i els valors patrimonials.

Segons l’organisme públic “el passat dilluns dia 18 d’octubre es varen iniciar les feines de retirada de les pedres del moll i del paviment de pedra seguint les instruccions de la Direcció d’Obra i amb la conformitat de l’equip tècnic del consell i dels membres de l’assistència arqueològica i etnològica. Es varen desmuntar, enumerar i classificar totes les pedres del tram del moll”.

També fa menció al fet que “la prova d’empedrat va comptar amb l’aprovació dels tècnics de Patrimoni, així com dels representants d’ARCA i del Gremi de Margers que també hi eren presents”.

Són tendència