Connect with us

Comunitat

Tres detinguts a Mallorca per vendre ‘oli d’oliva verge extra’ fraudulent

consell regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca

Els agents del SEPRONA que han investigat el cas, van dur a terme una inspecció en un magatzem de la zona de Marratxí, on es guardava el producte fraudulent

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones per distribuir grans quantitats d’oli d’oliva fals a Mallorca. Els sospitosos, un matrimoni i el seu fill, s’haurien dedicat a vendre a l’engròs productes de qualitat inferior a l’anunciada. Els investigadors ja han deixat en llibertat amb càrrecs la dona, mentre l’home i el jove han estat posats aquest dimarts a disposició del jutjat de guàrdia de Palma. La detenció de les persones implicades en aquest frau es va dur a terme ahir.

Els agents del SEPRONA que han investigat el cas, van dur a terme una inspecció en un magatzem de la zona de Marratxí, on es guardava el producte fraudulent.

El consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca aplaudeix l’operació

El consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, mitjançant un comunicat de premsa, ha aplaudit i agraït l’operació desenvolupada pel Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza de la Guardia Civil) de Palma “per acabar amb una suposada comercialització per part d’un empresari d’olis de diversa procedència, en casos inclús de qualitat inferior, etiquetats com a ‘Oli d’Oliva Verge Extra’, denominació que únicament pot ser aplicada als sucs d’oliva de la màxima qualitat”.

Segons la nota, el president del consell regulador de la D.O. Oli de Mallorca, Joan Mayol, ha valorat que “és important destacar la bona feina de les autoritats per descobrir un fet tan lamentable com aquest que a la vegada serveix per demostrar que el sistema funciona. Els consumidors que volen olis d’oliva verge extra amb garanties poden escollir els que tenen segells de qualitat com és la DO Oli de Mallorca o les distincions obligatòries com l’ecològica, que ofereixen totes les garanties i avals externs de la seva qualitat i correcció”.

Són tendència