Connect with us

Actualitat

Llucmajor duplica les places del programa de pràctiques formatives per a joves

Aquestes beques van dirigides a joves en risc d’exclusió social i escolar que requereixen una formació adaptada

L’Ajuntament de Llucmajor ha duplicat les places de joves del municipi que és beneficien del programa Alter, un programa basat en pràctiques formatives alternatives dirigides a joves de 14 a 16 que estan en risc d’exclusió social i escolar que demanden una formació adaptada a les seves circumstàncies, que no s’adapten al sistema educatiu ordinari i que alterna una escolaritat compartida, amb activitats eminentment pràctiques (aprenent de mecànica, de cuina, de perruqueria, de manteniment…).

Fins ara era 5 els joves del municipi que es beneficiaven d’aquest programa però a petició de l’Ajuntament de Llucmajor, el Govern balear n’ha concedides 5 més. La regidora de Serveis Socials, Maria Antònia Gil (EL PI), explica que “d’ençà que arribarem a l’Ajuntament hem apostat per projectes comunitaris i de prevenció i Alter és un d’ells”.

Per a poder dur a terme aquesta política preventiva “la primera cosa que vàrem fer va ser contractar educadors de carrer, ja que no n’hi havia cap. Ara en tenim quatre gràcies a una darrera contractació que hem fet expressament davant l’augment d’usuaris del programa Alter”, explica Gil.

Amb aquest programa “s’ofereix una acció formativa molt més dinàmica, pràctica i funcional mitjançant la qual les persones usuàries també reben nocions sobre habilitats socials, autoestima, normes de convivència, orientació al món laboral, etc.”

Aquesta és una iniciativa d’integració social i educativa per a joves que duu a terme la Direcció General de Família, Benestar Social i Atenció a Persones en Situació Especial, juntament amb la col·laboració de diversos Ajuntaments de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència