Connect with us

Actualitat

El canvi climàtic podria provocar la desaparició de les principals platges del municipi de Manacor

El canvi climàtic podria provocar la desaparició de les principals platges del municipi de Manacor

Una exposició inaugurada al Museu d’Història pretén reforçar la conscienciació ciutadana sobre la necessitat d’adoptar mesures urgents per fer front a l’escalfament del planeta

L’anunciat canvi climàtic i els seus possibles efectes és un assumpte de vital importància per a la subsistència humana. El futur de la nostra terra està en el fet que no es produeixi i perquè això passi cal insistir en la importància de la implicació ciutadana.

Aquest és el principal objectiu de l’exposició organitzada pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, sota el lema ‘El canvi climàtic depèn de tu’, a la Torre dels Enagistes. Una interessant mostra que explica de manera molt telegràfica què és això del canvi climàtic, les seves causes, quines conseqüències pot provocar, els fenòmens extrems que s’han produït a diferents indrets de Balears, i com pot afectar el territori i Manacor en el futur.

El canvi climàtic podria provocar la desaparició de les principals platges del municipi de Manacor

L’exposició fa un recull sobre les visibles primeres conseqüències del canvi climàtic a escala mundial, l’impacte que suposa l’activitat humana, en què consisteix l’anomenat efecte hivernacle, la importància de preservar la posidònia oceànica, els fenòmens extrems que han tingut arreu de les Balears des de l’any 1.800 fins avui (amb especial atenció a les dues grans torrentades que han afectat al municipi de Manacor els anys 1932 i 1989), a més d’oferir dades i probabilitats sobre de quina manera podria afectar el municipi i quins canvis suposaria.

En el cas concret del municipi de Manacor, i tenint en compte les pitjors dades que preveuen els investigadors, l’any 2011 l’aigua de les platges pujaria un màxim d’1,031 metres. Pot parèixer poc, però cal dir que els seus efectes serien més que considerables: provocaria la desaparició de les principals platges del municipi que coneixem avui en dia. Porto Cristo, s’Illot, s’Estany d’en Mas i Cala Mendia, serien els indrets més afectats si continuen les elevades emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest desastrós pronostic també tendria els seus efectes negatius en matèria d’habitatges, llocs de feina o els espais naturals, per esmentar alguns exemples.

A l’acte inaugural, celebrat aquest diumenge al Museu d’Història de Manacor, hi han assistit el batle, Miquel Oliver, el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, el regidor de Cultura, Mateu Marcé, la regidora d’AIPC/SyS, Antònia Llodrà, el tècnic de Medi Ambient, Antoni Pascual, i la directora del Museu, Magdalena Salas.

El canvi climàtic podria provocar la desaparició de les principals platges del municipi de Manacor
Un moment de l’acte inaugural, celebrat aquest diumenge al Museu d’Història de Manacor, amb l’assistència de distints representants polítics de l’Ajuntament i amb una destacada presència de públic.
L’última gran torrentada viscuda a Manacor l’any 1989.
La fotografia correspone a la torrentada de l'any 1932. (Manacor).
La fotografia correspon a la torrentada de l’any 1932 (Manacor).
 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència