Connect with us

Artà

Es Canons d’Artà ja és del Govern

La compra de la finca després d’anys de reivindicació per part de l’Ajuntament permetrà incorporar-la al Parc Natural de Llevant

El Govern Balear ha anunciat avui la compra de la finca d’Es Canons del municipi d’Artà.

L’extensió natural d’1,8 milions de metres quadrats situada entre la Colònia de Sant Pere i Betlem, serà adquirida per l’Executiu Autonòmic per un preu de 8 milions d’euros amb fons procedents de l’impost de turisme sostenible. D’aquesta manera, la finca passarà a formar part del Parc Natural de Llevant.

Fa anys que l’Ajuntament d’Artà reivindicava aquesta compra per tal de poder incorporar-la al Parc Natural. És per això que el batle del municipi, Manolo Galán ha volgut expressar l'”enorme satisfacció” que sent l’equip de Govern i tot el poble per veure complida aquesta històrica demanda

“És el resultat d’anys de feina per part de l’Ajuntament i una molt bona notícia per a la comarca”, ha ressaltat avui matí el batle.
L’any 2011 l’Ajuntament ja havia aprovat instar al govern de l’Estat a la seva adquisició, però no obtingué resposta. En el 2015 aquesta petició es va traslladar al Govern Balear amb l’aprovació de la gran majoria del plenari. A finals de juny, un mes després d’accedir a la batlia, Manolo Galán es reuní amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la compra d’Es Canons també va ser una de les qüestions que es posaren damunt la taula.
Es Canons és Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI), està inclosa en la Xarxa Natura 2000 i pertany al Lloc d’Interès Comunitari (LIC) de les muntanyes d’Artà.

Són tendència