Connect with us

Actualitat

Totes les reserves hídriques de Mallorca es troben en prealerta, excepte la UD Manacor-Felanitx

Totes les reserves hídriques de Mallorca es troben en escenari de prealerta, excepte la UD Manacor-Felanitx

Les dades corresponen al passat mes d’octubre i les anàlisis piezomètrics als aqüífers es va dur a terme abans dels darrers episodis de pluges

La totalitat de les reserves hídriques de Mallorca es trobaven en situació de prealerta (47% de la seva capacitat), excepte la UD Manacor-Felanitx, segons les dades corresponents al passat mes d’octubre. La informació feta pública aquest divendres per la conselleria de Medi Ambient i Territori, subratlla que les anàlisis piezomètrics als aqüífers es varen realitzar abans dels darrers episodis de pluges intenses d’aquests dies. Així i tot, la situació és bastant pitjor que la del mateix mes de l’any passat, quan les reserves hídriques es trobaven al 62%.

En conjunt, set de les 10 UD repartides per les Illes es troben en escenari de prealerta i necessitaran tres mesos en situació de normalitat per sortir-ne.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que l’octubre ha estat un mes normal pel que fa a precipitacions a les Illes Balears, ja que de mitjana s’han acumulat 56,5 l/m2, tot i que amb grans diferències per illes. A Mallorca, per exemple, ha estat un mes sec (han plogut 53,8 l/m2, un 32% menys que la mitjana històrica).

El dèficit interanual de precipitacions es manté a totes les illes excepte a les Pitiüses.

Són tendència