Connect with us

Comunitat

Emergències decreta l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) davant el risc d’inundacions a Mallorca

Emergències decreta l'Índex de Gravetat 1 (IG-1) davant el risc d'inundacions a Mallorca

Les pluges persistents es prolongaran fins al cap de setmana

La Direcció general d’Emergències i Interior ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc d’inundacions a Mallorca i Menorca, i l’IG-0 a Eivissa i Formentera davant la previsió que les pluges intenses continuïn especialment a la zona de la Serra de Tramuntana on es manté activada l’alerta taronja per precipitacions, per la qual cosa es recomana extremar les precaucions en aquests municipis i als que es puguin veure afectats pel desbordament de qualque torrent.

L’IG1 s’activa quan la informació meteorològica permet preveure que les pluges poden ocasionar danys importants a persones i béns. Inclou inundacions localitzades que es puguin resoldre amb mitjans disponibles a les zones afectades però que hagin de ser seguides a nivell supramunicipal.

D’altra banda l’IG0 es decreta quan es preveu que les pluges poden generar inundacions amb poca probabilitat de generar danys importants. També es correspon amb incidents que siguin controlables de manera local.

Es recorda a la ciutadania extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera

Davant la possibilitat que es produeixin inundacions com a conseqüència de les pluges persistents que es prolongaran fins el cap de setmana, la Direcció General d’Emergències i Interior recorda a la ciutadania extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera: circular preferentment per autopistes, autovies i carreteres principals; moderar la velocitat i incrementar la distància de seguretat; no aturar-se damunt d’un pont; no entrar en zones inundades; evitar passos inferiors i túnels; si el cotxe comença a surar i és arrossegat sortir de forma immediata; i abandonar el vehicle i partir a zones més altes en cas que el cotxe es quedi immobilitzat per l’aigua o el nivell d’aigua ja arribi a l’eix.

També s’aconsella no travessar zones inundades i torrents a peu ni amb vehicle; no estacionar als ponts, voreres o desembocadures; no apropar-se a passeigs marítims, espigons o penya-segats i no realitzar activitats a l’aire lliure i a la muntanya.

Són tendència