Connect with us

Actualitat

La borrasca Blas posa en alerta el Llevant de Mallorca

La borrasca Blas posa en alerta el Llevant de Mallorca

Hi ha la possibilitat que a mesura que avanci el capvespre puguin produir-se precipitacions importants a la zona

Mallorca es troba en alerta taronja (IG1) per pluges i també per les fortes ratxes de vent. Segons ha informat el servei d’Emergències de l’112, en els darreres 24 hores s’han gestionat arreu de les Illes un total de 36 incidents, la majoria per acumulació d’aigua (9), interrupció dels serveis bàsics (6), despreniment d’elements urbans (5), inundació de la via pública (3), caiguda d’arbres (3) i 2 torrents desbordats, entre altres incidències.

A primera hora d’aquest dimecres els acumulats de precipitació ja superaven els 100 l/m² a diversos punts de la Serra de Tramuntana; fins a 143 l/m² a Biniaraix, al terme municipal de Sóller, a Fornalutx 142 l/m², i 142 l/m² també a Escorca, concretament a Son Torrella. Destaquin també els 109 l/m² de Lluc i els 95 l/m² de Sóller.

Segons la darrera comunicació de l’Aemet de Balears, minuts abans de les 15 hores, el centre de la borrasca creuava pràcticament tota la zona del Llevant situant al sud-est de les Illes, sense descartar la possibilitat d’importants precipitacions en alguns punts dels municipis d’Artà, Son Servera o Sant Llorenç.

Són tendència