Connect with us

Comunitat

A proposta d’El Pi: El Parlament insta a les administracions que facilitin la participació de les pimes

A proposta d'El Pi: El Parlament insta a les administracions que les contractacions facilitin la participació de les petites i mitjanes empreses

Melià ha criticat al Govern per realitzar en conjunt, i no de forma individual, la licitació de nou nous centres de salut per més de 86 milions d’euros

El Parlament de les Illes Balears, a iniciativa d’El Pi, ha aprovat una proposició no de llei per instar al Govern, Consells Insulars i a la resta d’administracions a licitar les contractacions públiques amb el màxim de lots possibles amb l’objectiu d’afavorir la participació de les empreses de les Illes Balears.

El portaveu de la formació al Parlament, Josep Melià, ha assegurat que “la contractació pública a l’Estat espanyol ha tengut una tendència manifesta els darrers anys a afavorir de manera desproporcionada a les grans empreses en detriment de la participació de les petites i mitjanes empreses.”

Així mateix, Melià ha criticat al Govern per realitzar en conjunt la licitació de nou nous centres de salut per més de 86 milions d’euros. “Resulta evident que es podrien haver licitat de forma individual, és a dir, fer-ne nou lots i així donar més opcions a què empreses de les Illes Balears poguessin ser adjudicatàries d’aquests contractes”, ha declarat.

La iniciativa aprovada insta també al Govern a què tot l’esforç inversor previst al Pla d’Inversions Estratègiques, dotat amb 4.640 milions d’euros, es liciti a través del màxim de lots possibles “garantint els drets de les empreses subcontractistes habitualment empreses locals.”, ha assegurat el diputat regionalista.

Segons Melià, “estam iniciant un període que se’ns diu que serà d’alta inversió pública. Encara que existeixi un mar de dubtes, sobretot, amb relació als fons europeus, el que no hauria de ser admissible és que el Govern no plantegi una estratègia inversora on l’objectiu de màxima participació de les nostres empreses sigui un dels elements a tenir en compte.”

Són tendència