Connect with us

Actualitat

Porreres rebaixa un 50% la taxa de l’IBI als immobles que instal·lin plaques fotovoltaiques

Porreres rebaixa un 50% la taxa de l'IBI als immobles que instal·lin plaques fotovoltaiques

Aquesta reducció de l’impost es durà a terme durant 3 anys i amb un màxim de 300 euros anuals

El ple de l’Ajuntament de Porreres celebrat aquest dilluns va aprovar una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) mitjançant la qual rebaixarà un 50 per cert d’aquesta taxa als immobles on s’hagin instal·lat plaques fotovoltaiques.

Aquesta reducció de l’impost es durà a terme durant 3 anys i amb un màxim de 300 euros anuals.

L’acord contempla que els habitatges que hagin instal·lat aquest tipus d’energies renovables durant aquest any i amb anterioritat a l’acord municipal també es podran acollir a aquesta bonificació.

En el cas concret d’habitatges plurifamiliars que tenguin una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum per subministrar electricitat als elements comuns, la bonificació serà del 5% sobre la quota per a cadascun dels habitatges vinculats durant tres anys per la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, va explicar que aquesta modificació és una passa més del Consistori envers les diferents iniciatives per a reduir les emissions de CO₂. En aquest sentit, recorda que l’Ajuntament de Porreres va aprovar l’adhesió al Pacte dels batles i batlesses per a l’Energia i el Clima amb la qual es comprometia a reduir les emissions de CO₂ en el seu territori com a mínim en un 40% el 2030.

Són tendència