Connect with us

Comunitat

Un home i una dona són detinguts per presentar falses propostes en diferents ajuntaments de Mallorca

Un home i una dona són detinguts per presentar falses propostes per a adjudicar-se obres en diferents ajuntaments de Mallorca

La recerca es va iniciar després de la denúncia d’un afectat en comprovar que s’havia presentat en un Consistori un pressupost al seu nom el qual no havia confeccionat ni remès a l’administració pública

Agents de la Policia Nacional a Palma, ha procedit a la detenció d’un home i una dona, tots dos de nacionalitat espanyola, per la seva presumpta participació en un delicte de falsedat documental i estafa.

La recerca es va iniciar després de la denúncia d’un perjudicat en observar que s’havia presentat davant un ajuntament de Mallorca un pressupost en el seu nom el qual no havia confeccionat ni remès a tal ens públic.

Després de les perquisicions practicades, la Policia Nacional va descobrir que els presumptes autors havien presentat pressupostos falsificats davant diverses entitats locals amb la finalitat d’obtenir licitacions de diversos ajuntaments.

Confeccionaven els pressupostos “ad hoc”, emprant per a això plantilles d’empreses competidores, els quals presentaven al costat del de la seva companyia per preus molt superiors, assegurant-se d’aquesta manera l’adjudicació dels treballs.

El Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics, que és el grup que es va fer càrrec de la recerca, tenen ara com ara vuit perjudicats, comptant empreses i entitats locals, però no es descarta que la xifra augmenti, ja que la recerca continua oberta. Pel que fa al benefici econòmic obtingut de manera il·legal per part dels dos detinguts supera els 20.000 €.

Són tendència