Connect with us

Actualitat

Comença l’excavació de la zona de passadissos a Son Coletes, on s’espera localitzar més restes de víctimes

Comença l'excavació de la zona de passadissos a Son Coletes, on s'espera localitzar més víctimes civils i milicians

Es compleix la tercera setmana de la segona fase d’intervencions a l’antic cementeri de Manacor

Es compleixen ja tres setmanes d’excavacions corresponents a la segona fase d’intervencions a l’antic cementeri de Son Coletes, a Manacor, i l’equip tècnic, format per arqueòlegs i antropòlegs d’Aranzadi i ATICS, comença a concloure les tasques en les dues primeres zones obertes: la zona 1, on es localitza la base de l’antiga creu del cementeri, i la zona 4, la part enjardinada ubicada a l’oest del recinte.

Les tasques a la zona 1 s’han centrat en l’excavació d’un total de quinze sepultures que s’han datat en les dècades de 1820 i 1830, sense localitzar, per tant, restes relacionades amb la Guerra Civil.

A la zona 4, en canvi, l’equip ha localitzat finalment quatre fosses amb mostres evidents d’haver contingut cossos enterrats que varen ser extrets durant les tasques de construcció del cementeri a inicis de la dècada de 1950. Les quatre fosses discorren en paral·lel i segueixen la mateixa orientació. A més, s’ha localitzat una nova concentració d’ossos en posició secundària, pendent d’excavació per poder comprovar si hi ha restes de víctimes de la Guerra Civil. En el primer agrupament d’ossos localitzat, les restes presenten evidències clares de lesions perimortem i materials associats a les víctimes de la repressió, com són mostres de calçat, sivelles i alguns fragments de bala.

A partir d’ara, segons ha informat el Govern, les màquines retroexcavadores començaran a rebaixar la zona dels passadissos, on es preveu localitzar la continuació de dues de les fosses descobertes l’any 2020: la fossa 2 i la fossa 3, amb restes de víctimes civils i milicians, que indicaven una més que probable continuïtat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència