Connect with us

Comunitat

Presentat el primer Nomenclàtor Geogràfic complet de les Illes Balears

Aquesta nova eina està cofinançada pel Programa Operatiu de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 de les Illes Balears.

El nou catàleg ha permès ordenar els topònims amb informació sobre la localització, el tipus d’entitat geogràfica i altra informació complementària que facilita la seva identificació

La Conselleria de Medi Ambient ha presentat, aquest dimecres, el primer Nomenclàtor Geogràfic complet de les Illes Balears.

El Nomenclàtor es pot consultar a través de l’IDEIB (https://ideib.caib.es/ngib/), on s’hi troba un catàleg ordenat de topònims amb informació sobre la localització, el tipus d’entitat geogràfica i altra informació complementària que identifiqui inequívocament els topònims. Aquest nou visor incorpora una sèrie d’eines que s’han desenvolupat expressament des de SITIBSA per facilitar el manteniment, l’actualització i l’accés a les dades.

Fins el moment, la toponímia que s’ha utilitzat presentava errades, incoherències i usos inadequats. Per això, tal com ha assenyalat Pons, «l’aportació fonamental de les tasques que hem realitzat ha estat la revisió de la localització i la tipologia dels 54.000 topònims que conformen la base de dades i afegir-hi tota la informació que mancava a la resta de camps».

Aquesta nova eina està cofinançada pel Programa Operatiu de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 de les Illes Balears.

Són tendència