Connect with us

Comunitat

Dimiteix el director de l’Oficina Anticorrupció de Balears, Jaume Far

director de l'Oficina Anticorrupció de Balears

En un escrit remès al president del Parlament, anuncia que la seva decisió obeeix a nous reptes professionals: té previst reincorporar-se a l’Agència Tributària al gener del 2022

El director de l’Oficina Anticorrupció de Balears, Jaume Far, ha presentat aquest dimarts la seva dimissió al president del Parlament, Vicenç Thomàs. En l’escrit que s’ha registrat en la Cambra autonòmica minuts abans de les 12 del migdia, Far argumenta la seva renúncia a “nous projectes professionals” i recorda que ja va comentar aquesta possibilitat a Thomàs el passat mes de juliol.

També assenyala que, durant el temps que ha estat al capdavant de l’Oficina, ha intentat contribuir a impulsar un canvi de paradigma per a combatre la corrupció. En aquest sentit, destaca fites com la creació d’un organisme sòlid i solvent, l’adopció de mesures “ambicioses” per a instaurar un canvi cultural a favor de l’honestedat, la integritat i l’ètica pública i la posada en marxa d’una unitat de recerca alimentada per una bústia de denúncies que ha tingut un “èxit indiscutible”.

Far va prendre possessió del càrrec al gener del 2018. Abans havia estat director de l’Oficina Municipal de Tributs de Calvià i havia ocupat diversos càrrecs en l’Agència Tributària. Entre els anys 2002 i 2004 va ser delegat adjunt de l’AEAT i, entre el 2004 i el 2016, Cap regional de recaptació de Balears.

L’encara director de l’Oficina Anticorrupció té previst reincorporar-se a l’AEAT quan es faci efectiva la seva renúncia, al gener del 2022.

Són tendència