Connect with us

Actualitat

Es Trenc recupera més de 6.000 m2 de sistema dunar

Es Trenc recupera més de 6.000 m2 de sistema dunar

Es tracta d’un espai que anteriorment ocupaven tres xibius

La conselleria de Medi Ambient ha presentat, aquest divendres, el projecte de recuperació del sistema dunar dels espais ocupats per tres antics xibius al Parc Natural Es Trenc-Salobrar de Campos. L’actuació, inclosa al Programa anual del Parc Natural, permetrà recuperar una superfície de 6.100 m2.

L’actuació preveu restaurar la morfologia i la vegetació dunar associada mitjançant tècniques sostenibles de recuperació de tres espais ocupats antigament pels quioscs-bars fixes de la zona de s’Arenal de sa Ràpita (d’una superfície aproximada de 3.951 m2); de la zona de s’Arenal d’en Tem (d’una superfície aproximada de 1.475 m2); i de la zona vora l’estany d’en Pedreres (d’una superfície de 886 m2).

Les actuacions permetran a l’indret natural recuperar la qualitat ecològica i paisatgística, això vol dir el retorn d’antigues acumulacions de posidònia per reincorporar el sediment al sistema, la instal·lació de captadors per afavorir la retenció d’arena, la delimitació puntual de les zones a recuperar per evitar el pas de persones i la plantació d’espècies pròpies del sistema dunar.

Són tendència