Connect with us

Vist a les xarxes

La situació de la pandèmia a Europa empitjora per moments

La situació de la pandèmia a Europa empitjora per moments

Principalment als països poc vacunats com els bàltics amb una situació hospitalària molt precària

La veu d’alerta l’ha donat el BIOSCOM, amb un seguit de piulades a Twitter en aquestes últimes hores, posant en relleu com estan augmentant els casos als països on la vacunació és molt baixa i, en canvi, com l’augment és moderat en els que és molt alta.

Destaquen, sobretot, la situació preocupant dels països bàltics: Lituània, Estònia i Letònia tenen una incidència que arriba a més de 1.500 infectats per cada 100.000 habitants a 14 dies. La situació contrasta, i molt, amb Espanya, que ara com ara és l’Estat d’Europa on la pandèmia està millor, amb diferència.

On la situació està fotuda és a Rússia, on s’estan batent rècords negatius, tant pel que fa al nombre de contagiats com de morts. Això ha fet que s’hagin decretat restriccions molt fortes.

De fet, les escoles de Moscou hauran de tancar i les persones de més de 60 anys no podran sortir de casa fins a l’any que ve si no estan vacunats. Poca broma.

La imatge que il·lustra la notícia, correspon a un gràfic publicat aquest passat dijous per BIOSCOM, relatiu a la situació de la pandèmia per països.

Són tendència