Connect with us

Societat

Un matrimoni de Manacor, testimonis directes dels efectes del volcà de La Palma

Un matrimoni de Manacor, testimonis directes dels efectes del volcà de La Palma

En Joan i na Bel, visitaren per primera vegada les Canàries fa 45 anys en viatge de noces; aquests dies han repetit l’experiència i no s’han volgut perdre l’espectacle natural

El matrimoni format per en Joan i na Bel, de 67 i 68 anys, respectivament, sempre podran dir que hauran estat dels pocs mallorquins, i en aquest cas concret de manacorins, que tingueren l’oportunitat de presenciar en primera persona l’erupció del volcà de l’illa de La Palma, a les Canàries.

L’arxipèlag, banyat per les aigües de l’oceà Atlàntic, no els era desconegut. Ja van tenir oportunitat de trepitjar les singulars terres d’origen volcànic, fa ara 45 anys, quan van decidir visitar-les per primera vegada amb motiu del viatge de noces. En aquella ocasió anaren a Tenerife. Van quedar fascinats per la seva riquesa paisatgística i també geològica.

De l’illa La Palma en particular, que acapara des de fa setmanes bona part de l’atenció informativa després de l’erupció del volcà, un dels seus fills sempre els havia comptat meravelles d’aquest indret que ell va tenir oportunitat de descobrir fa uns anys: natura, vegetació, cel claríssim, trekkings,…

Arran del fenomen natural decideixen fer un nou viatge a les Canàries, i aquesta vegada decideixen aprofitar l’anada per a visitar La Palma. Amb el màxim respecte a les tasques dels serveis d’emergències que treballen en la zona, Joan ha ressaltat que a la seva arribada es van trobar amb nombrosos voluntaris que treballen sense descans i ho fan de forma molt organitzada. Comenten que la situació que es viu a la zona, els recorda els fets ocorreguts a Sant Llorenç, ara fa tres anys, arran de la torrentada: “la resposta de tota Mallorca va ser importantíssima. Aquí ha passat el mateix”.

Moltes carreteres de l’illa romanen tancades al trànsit.

Comenten que la situació que es viu a la zona, els recorda els fets ocorreguts a Sant Llorenç, ara fa tres anys, arran de la torrentada: nombrosos voluntaris treballen sense descans i ho fan de forma molt organitzada

Van arribar a La Palma amb vaixell, procedents de Tenerife. Han estat dos dies a l’illa, i durant la seva breu, però intensa estada han pogut percebre algun petit moviment de terra: “Poca cosa”. Dimarts passat sí que van ser testimonis d’un moment en què el volcà va deixar d’expulsar lava, quedant pràcticament amagat enmig de la gran quantitat de fum, molt negre, que desprenia. Després d’una explosió molt forta, van tornar a aparèixer els rius de la lava.

La seva estada a La Palma no s’ha limitat a contemplar únicament el volcà. També han tingut oportunitat de visitar la localitat anomenada Roque de los Muchachos, que està situat en la part menys afectada de l’illa, i que com a reclam turístic disposa d’un dels observatoris astronòmics millors del món.

El poble ‘Roque de los Muchachos’, situat en la part menys afectada de l’illa, disposa d’un dels observatoris astronòmics millors del món.

Tècnics i científics els ha comentat aquests dies el laboriós treball que suposarà determinar les propietats privades que han quedat sepultades per la lava, en el moment que els afectats puguin accedir a les indemnitzacions.

El Volcà de Teneguía, situat en el mateix complex volcànic de Cumbre Vieja, es va formar durant una altra erupció que va tenir lloc l’any 1971. Va provocar dos morts per inhalació de gasos tòxics. El matrimoni manacorí ens tranquil·litza quan ens transmet que “ara aquesta qüestió està molt controlada”.

Desitja’m un bon viatge de tornada a en Joan i na Bel i els agraïm l’oportunitat de voler compartir amb nosaltres aquesta inoblidable experiència.

Fotos: Joan/Bel.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència