Connect with us

Actualitat

Manacor preveu una sanció d’entre 12.000 i 24.000 € a LUMSA per no complir els serveis mínims

Manacor preveu una sanció d'entre 12.000 i 24.000 euros a LUMSA per no complir els serveis mínims durant la vaga

El contracte del servei de recollida de residus contempla com falta ‘molt greu’ aquest tipus d’incompliments

Segons recollia el diari ‘Ultima Hora’ el passat mes de maig , l’empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària de Manacor (Limpiezas Urbanas de Mallorca SA – LUMSA) acumulava més de 100.000 euros en sancions imposades des de l’Ajuntament, durant els dos últims anys, per diversos incompliments del contracte.

La recent vaga del servei per part dels treballadors del sector, molt probablement acabarà ocasionant noves sancions a l’empresa, després que no es complissin els serveis mínims durant els dies que no va haver-hi servei regular de recollida i neteja, tal com s’havia negociat dies abans de la convocatòria de la vaga. Així ho ha reconegut el delegat de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, Sebastià Llodrà, qui ha reconegut que aquest incompliment ocasionarà una nova sanció a la concessionària que pot oscil·lar entre els 12.000 i els 24.000 euros. Poca broma. El contracte del servei de recollida de residus de Manacor contempla com falta ‘molt greu’ aquest tipus d’incompliments.

El fet que no es complissin els serveis mínims negociats amb la majoria d’empreses adjudicatàries, va ocasionar nombrosos problemes en la major part dels municipis afectats per la vaga. Les bosses d’escombraries es van acumular durant dies en les vies publiques, sense que es dugués a terme la més mínima prestació del servei.

Precisament aquest dimecres s’ha conegut la notícia que la vaga de fems en qüestió, ha estat desconvocada definitivament

L’Ajuntament de Felanitx també ja va anunciar en el seu dia l’obertura d’un expedient sancionador contra l’empresa contractada per idèntics motius.

Precisament aquest dimecres s’ha conegut la notícia que la vaga de fems en qüestió, ha estat desconvocada definitivament, després de les parts hagin arribat a un acord definitiu per avançar en la negociació del conveni col·lectiu.

Són tendència