Connect with us

Vist a les xarxes

La nova Llei de l’habitatge obliga a destinar el 30% dels blocs de pisos a lloguer social

La nova llei espanyola dona a les comunitats la potestat per regular els preus dels pisos en les zones anomenades tensionades, és a dir, allà on hi ha poca oferta, molta demanda i especulació. Això sí, tindran un any i mig per desenvolupar aquesta regulació i fixar-ne els criteris. Aquest projecte de llei ara ha d’anar al Congrés, i el PSOE i Unides Podem encara no tenen els vots per tirar-la endavant. Per tant, encara hi pot haver canvis.

La PAH i el Sindicat de Llogateres ja han avisat que la llei és massa tova

L’acord ha arribat després d’un any de bloqueig pel desacord entre els dos partits del govern de l’Estat, i entre crítiques dels col·lectius d’habitatge. Per alguns és una fita històrica, per d’altres la nova normativa aprovada inicialment ja neix curta i per la dreta directament és per sabotejar-la.

D’una banda, la llei limita el preu que poden demanar les grans empreses o propietaris amb més de 10 pisos, i aplica desgravacions fiscals als petits propietaris que rebaixin el preu dels lloguers. De l’altra, obliga a destinar el 30% dels blocs de pisos a lloguer social.

La nova llei espanyola dona als distints territoris de l’Estat la potestat per regular els preus dels pisos en les zones anomenades tensionades, és a dir, allà on hi ha poca oferta, molta demanda i especulació. Això sí, tindran un any i mig per desenvolupar aquesta regulació i fixar els criteris.

Aquest projecte de llei ara ha d’anar al Congrés, i el PSOE i Unides Podem encara no tenen els vots necessaris per tirar-la endavant. Per tant, encara hi pot haver canvis.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència