Connect with us

Comunitat

Balears eleva l’aforament en restauració al 100%

Balears eleva l'aforament en restauració al 100%

El Consell de Govern ha aprovat també que la presència de persones en els actes culturals pugui ser del 80% en interiors i del 100% a l’aire lliure

El Consell de Govern ha aprovat una revisió del Pla de Mesures per gestionar la crisi sanitària derivada de la COVID-19 que serà vigent des que es publiqui en el BOIB (aquest dimarts, 26 d’octubre). El nivell en el qual es troba cada illa es revisarà cada quinze dies.

Aquest Pla estableix un retorn a la normalitat en totes les activitats econòmiques i socials, sempre atenent les mesures generals de cautela i protecció i l’ús de mascareta.

La reducció de restriccions és fruit de les bones dades sanitàries gràcies a la responsabilitat individual i la vacunació massiva.

De totes maneres, el Govern continua fent èmfasi en la recomanació de la vacunació enfront de la COVID-19 a tota la població, especialment a les persones vulnerables, les que treballen amb població vulnerable i les que participen en activitats grupals.

Amb caràcter general, es permetrà la utilització del 100 % de la capacitat màxima dels establiments, locals o serveis oberts al públic. Les activitats de ball que es puguin dur a terme (allà on no estigui expressament prohibit) es faran amb l’ús obligatori de mascareta i en espais delimitats i separats de les zones destinades al consum de begudes i aliments.

Continua estant prohibit fumar a les terrasses d’establiments d’ús públic

Una de les poques restriccions que es mantenen és la referent al consum de tabac i assimilats. Continua estant prohibit fumar a les terrasses d’establiments d’ús públic, així com a la via pública o en espais a l’aire lliure d’ús públic quan no es pugui assegurar el manteniment d’una distància mínima de dos metres amb altres persones, com també quan s’estigui en deambulació.

Per evitar nous contagis massius, resten prohibides les botellades en totes les vies i espais públics.

El nou acord estableix mesures diferenciades segons el nivell d’alerta epidemiològica en el qual es trobi cada illa. Així, es mantenen algunes de les limitacions vigents fins ara en el nivell 1 (situació en la qual ara es troben Mallorca, Eivissa i Formentera) i s’aixequen pràcticament totes en el cas del nivell zero, de risc controlat, que és el cas de Menorca.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència