Connect with us

Actualitat

Manacor, primer municipi de Balears a sumar-se a la xarxa de comerços sostenibles

El departament de Medi Ambient certificarà, de la mà de Rezero, els comerços que aposten per la reducció de residus i el producte local

El departament de Medi Ambient certificarà, de la mà de Rezero, els comerços que aposten per la reducció de residus i el producte local

Manacor segueix apostant pel consum responsable, local i sense residus. Per aquesta raó, ha decidit impulsar conjuntament amb Rezero una campanya per fomentar els comerços del municipi que permeten fer una compra amb criteris de sostenibilitat.

La capital del Llevant es convertirà d’aquesta manera en el primer municipi de Balears, on s’identificaran els comerços amb una oferta sostenible i que aposten per la reducció d’elements d’un sol ús per tal de certificar-los com a ‘Comerç Verd’, una certificació sense cap cost per les botigues adherides a la campanya i que es va iniciar fa deu anys a Catalunya i compta ja amb uns 600 comerços certificats arreu del Principat.

Ara, aquesta iniciativa pega el bot a Balears, i Manacor serà el primer a sumar-se a aquesta xarxa de comerços sostenibles.

A partir d’aquest dilluns 25 d’octubre, un equip d’educadores de la fundació Rezero visitarà els comerços i mercats del municipi certificant aquells establiments que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i aquells que han reduït o substituït els envasos, oferint productes a granel i promovent l’ús d’envasos retornables.

Els que compleixen amb algunes d’aquestes característiques seran certificats com a ‘Comerç Verd’, amb un distintiu a l’entrada dels establiments, la geolocalització en el mapa de www.comercverd.rezero.cat i la difusió a les xarxes socials. D’aquesta manera, podran ser fàcilment identificats per totes aquelles persones que vulguin fer un consum responsable.

A més d’identificar els comerços, la campanya també vol fer especial incidència en els hàbits de la ciutadania a l’hora de fer la compra. Per això, amb el propòsit d’eliminar els envasos d’un sol ús i fomentar l’ús d’elements reutilitzables per a la compra diària, es dissenyarà una guia de consum conscient amb informació, consells i alternatives per la ciutadania.

Aquesta campanya s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Manacor aprovat fa uns mesos, que pretén fer una passa més enllà del reciclatge dels residus per treballar i impulsar la prevenció i reducció d’aquests en tots els sectors i àmbits municipals. A partir d’ara, fer un consum responsable a Manacor serà més fàcil.

“Que Medi Ambient i Comerç vagin de la mà és positiu perquè les qüestions ambientals han d’impregnar totes les àrees i accions municipals”, ha assegurat del delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà. Es tracta d’una iniciativa que “dóna visibilitat a la sostenibilitat, tant des del punt de vista del consumidor com del comerç”, ha explicat la delegada de Promoció Econòmica, Maria Antònia Truyols.

Són tendència