Connect with us

Esports

Capdepera convoca jornades de formació en l’esport

Les ponències varen centrar-se en el paper de tots els implicats en una competició esportiva

Dins els marc de les jornades per a la formació “El camí de la formació a la competició” organitzades pel servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament gabellí, va tenir lloc el passat dilluns  3 d’abril una ponència a carreg del president de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears (FBIB), Juanjo Talents; el psicòleg esportiu, Raimundo de las Heras, l’entrenador de l’Air Europa Bàsquet, Xavi Sastre; i el director esportiu de la FBIB, Juanan Serra.

A les ponències es va parlar dels valors i de la formació com a eix vertebrador de l’esport, així com de la importància de la motivació per la qual els nins i nines practiquen un esport, així com les actituds i aptituds dels formadors.

Des de la part més psicològica, es va parlar de la gestió de les emocions a la competició.

De las Heras, el psicòleg convidat, va comentar la importància de saber gestionar-les, ja que “aquestes formen part del jugador i afecten al joc”.

Tampoc es va voler oblidar tractar el tema de la violència en l’esport, sobretot després de les darreres imatges d’un grup de pares discutint en un partit de futbol, i es va insistir en la paraula “pau” en l’esport.

Abans de començar la formació, els jugadors del Club de Bàsquet de Capdepera també varen poder assistir a un entrenament de tecnificació impartit per Juanan Serra.

Són tendència