Connect with us

Actualitat

Son Servera esbuca, gairebé d’amagat, la Creu dels Caiguts

Son Servera esbuca, sense previ avís, la Creu dels Caiguts

El Ministeri de Justícia havia sol·licitat formalment al Consistori la seva retirada en compliment de la Llei de Memòria Històrica

Son Servera ha decidit començar a esbucar aquest dijous, sense previ avís, el monument franquista de la Creu dels Caiguts. La notícia ha estat avançada avui capvespre pel periodista, Biel Capó en ‘Diario de Mallorca’.

Desconeixem les raons per les quals el Consistori ha decidit no comunicar oficialment el començament de les tasques d’enderroc, que s’han anat reclamant des de fa anys, però que la decisió final s’ha anat postergant en aquests últims anys.

Cal recordar, que Son Servera, conjuntament amb Felanitx i Santanyí, entre d’altres, són alguns del municipis de Mallorca que avui en dia encara mantenen en distints espais públics vestigis franquistes. Per aquesta raó, ara fa dos anys el Ministeri de Justícia es va dirigir als respectius ajuntaments per demanar-los la seva retirada. Son Servera va ser un d’ells.

Entorn del monòlit de Son Servera en qüestió, també cal recordar el grup insular d’ultradreta Vox en el Consell de Mallorca havia demanat que aquest monument fos catalogat com a bé patrimonial per a la seva protecció. Finalment, l’Ajuntament de Son Servera ha decidit la seva demolició en compliment de la Llei de Memòria Històrica.

El Ministeri de Justícia havia sol·licitat a 5 ajuntaments de Balears, entre els quals figurava el de Son Servera, que procedissin a retirar els vestigis franquistes de les vies públiques.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com